El Passeig de Gràcia de Barcelona se situa com el carrer comercial més car de l'Estat espanyol, desbancant d'aquesta primera posició al també barceloní Portal de l'Àngel. Així ho ha determinat un informe internacional fet per la consultora immobiliària Cushman & Wakefield, que analitza les rendes dels carrers comercials de 92 ciutats d'arreu del món. Segons l'estudi, el carrer barceloní es col·loca com el que té els preus de lloguer més alts d'Espanya, a molt poca distància del Portal de l'Àngel, el qual fins ara havia ocupat el primer lloc del rànquing durant deu anys consecutius. L'estudi, que s'ha elaborat en un moment de repunt del sector després de la pandèmia, recull que el Passeig de Gràcia té una renda 'prime' de 2.677 euros per metre quadrat a l'any, una xifra que el situa a la posició 18 a escala mundial. 

L'estudi 'Main Streets Across the World', la primera edició del qual es remunta a l'any 1988, analitza les rendes dels carrers comercials i de luxe de 92 ciutats de tot el món. Precisament, la immobiliària responsable de fer-lo, Cushman & Wakefield, té ubicada la seva seu de Barcelona al Passeig de Gràcia. En aquest carrer comercial amb les rendes més altes d'Espanya també es troben botigues de luxe com Dior, Versace, Loewe, o Swarowski, entre d'altres. El Passeig de Gràcia se situa al rànquing just per davant de dos altres carrers on es concentra l'activitat 'retail' a l'Estat espanyol. Es tracten, concretament, del Portal de l'Àngel, també situat al centre de Barcelona, i el carrer Serrano de Madrid, que registren unes rendes amb un preu similar. 

Els carrers comercials més cars de Madrid

En el cas concret de Madrid, la ciutat té al rànquing un altre gran carrer comercial, com és Preciados, i també Gran Via, a banda de Serrano. Entre Barcelona i Madrid, en termes acumulats i segons el recent informe Transparency in High Streets de Cushman & Wakefield, s'han signat un total de 86 operacions de lloguer a les àrees 'prime' i 'superprime' d'aquests carrers en els nou primers mesos del 2022 , una xifra que representa un increment del 25% en comparació del mateix període de l'any 2021. Això, segons els experts, certifica el creixement i repunt que està experimentant el sector immobiliari després de la pandèmia.

El carrer més car del món

Pel que fa a escala mundial, el carrer comercial més car del món és la Cinquena Avinguda de Nova York, amb un preu de 21.076 euros per metre quadrat cada any. La segona posició és pel carrer Tsim Sha de Hong Kong, amb unes rendes de 15.134 euros per metre quadrat anual. El podi el completa la Via Montenapoleone, a Milà, amb un preu de lloguer màxim de 14.547 euros per metre quadrat. En quart lloc, es troba el carrer New Bond de Londres, amb un valor de 14.346 euros per metre quadrat a l'any, mentre que els Champs Elysees de París completen el top 5, amb un preu de 11.069 euros.