Aquest mateix diumenge, 13 de juny, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que a partir del 19 de juny es canviaria el sentit de la circulació del carrer Gran de Sant Andreu en el tram entre els carrers de Malats i Joan Torras per reduir el trànsit a les vies properes provocat per la ‘pacificació’, ara fa dos anys, d’aquesta via, ja que, segons el mateix consistori, “s'havia detectat que hi ha vies que han incrementat el trànsit de vehicles”.

Aquest canvi era una demanda dels veïns d’aquesta part del barri, que fa dos anys que esperen que se solucioni aquest caos de trànsit, amb carrers estrets plens de cotxes a totes hores i que causava problemes especialment amb vehicles de grans dimensions, no aptes per transitar per carrers estrets i amb revolts tancats.

 

 

El colofó de tot plegat s’ha pogut veure aquest mateix cap de setmana, quan una limusina —model tot terreny, per més detalls— ha quedat encallada entre els carrers d’Agustí Milà i Segarra, segons que ha difós un compte de twitter creat específicament per denunciar el caos de trànsit al districte de Sant Andreu, @transitstandreu. El vehicle, de set metres de llargada, ha tingut força dificultats per poder agafar el revolt davant la mirada dels veïns, alguns dels quals han intentat ajudar el conductor a fer la maniobra.

No és el primer cop que passa

El cas és que no es tracta d’un fet isolat, sinó que des que es va semipeatonalitzar Gran de Sant Andreu l’any 2019, aquestes situacions s’han anat reproduint de forma contínua, especialment amb camions de repartiment.

Aquest nyap, provocat per l’ajuntament d’Ada Colau, ara s’intentarà remeiar amb un nou canvi de circulació que preveu implantar senyalització específica i eliminar alguns obstacles del carrer de Servet. En concret, es col·locaran senyals de prohibició del pas de vehicles de mercaderies i de restricció d'accés per a vehicles autoritzats, i també es canviarà el sentit del carrer de Santa Marta.

El districte de Sant Andreu també ha encarregat un estudi de mobilitat de barri de Sant Andreu de Palomar per analitzar l'impacte de la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu i l'obertura al trànsit del carrer Sant Adrià. Sant Andreu és polèmic aquests dies també pel sistema de recollida d'escombraries.

 

Imatge principal: La limusina, encallada entre els carrers d’Agustí Milà i Segarra / @transitsantandreu