El suposat ADN assembleari de Barcelona en Comú ha quedat en entredit després de les revelacions de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que la setmana passada va admetre que algunes decisions preses en assemblea no passen de ser “simulacres” perquè l’última paraula la té Ada Colau i el grup municipal.

Tal com avança Economía Digital, la regidora Pin va admetre el passat dijous que el 2015 es va fer un “simulacre” d’assemblea, amb votació inclosa, per escollir com a consellera de districte a Huma Jamshed. La revelació es va fer precisament en el judici per la querella que ha presentat Jamshed contra BComú per haver estat cessada com a consellera portaveu del districte al gener del 2016.

En aquest context, i amb l’estratègia de treure ferro a l’elecció de Jamshed com a consellera de districte, Pin va assegurar que “es va celebrar, per una banda, una consulta entre les bases per formar la llista dels qui després seríem els càrrecs electes i, fent-nos ressò de la reivindicació del moviment veïnal, es va fer un simulacre, per dir-ho d’alguna manera, que permetria que les bases proposessin els que serien consellers dels districtes”.

Potestat d’Ada Colau

Seguidament, i preguntada per l’advocat sobre si el que titllava de “simulacre” tenia caràcter vinculant, la regidora va precisar que “el simulacre, evidentment, tenia la voluntat de ser respectat pel partit”. Malgrat això, Pin va afegir que “finalment, qui nomena i cessa els consellers és l’alcaldessa i el grup municipal” i que va haver-hi casos “en els quals la persona proposada no complia amb els principis de Barcelona en Comú i no va ser nomenada”.  

De fet, la decisió de cessar Jamshed també va ser votada, però, com va indicar el conseller de districte Jordi Rabassa, també de BComú, la votació només era “per veure el suport que existia” i que, en cas que s’hagués rebutjat el seu cessament hauria estat acomiadada igualment, ja que l’última paraula recau en l’alcaldessa. És a dir, que la votació no tenia cap caràcter vinculant i per tant aigualeix el caràcter assembleari d’aquesta formació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat