El 69% de barcelonins estan en contra de la nova taxa municipal de residus, segons una enquesta de l'Institut Factual d'Investigacions Sociològiques Avançades (Ifisa).

El 8% dels enquestats s'han pronunciat a favor d'aquesta taxa, mentre que el 23% restant diu desconèixer la nova mesura, segons un comunicat d'Ifisa.

L'enquesta s'ha fet en la primera setmana de setembre sobre una mostra de 1.000 d'enquestats, dels quals el 68% té de 35 a 65 anys i el 32% restant en té de 18 a 34, amb el mateix percentatge entre homes i dones de la ciutat de Barcelona.

Queixes rebut aigua

La taxa de recollida de residus als domicilis, i la seva inclusió i repercussió en el rebut de l'aigua, ha generat polèmica en els últims dies arran de queixes pels increments a les factures.

L'Ajuntament va aprovar el 28 de febrer la nova taxa (amb el suport del Govern municipal i d'ERC, i el vot en contra de JxCat, Cs, PP i BCN Canvi), i va entrar en vigor l'1 de juliol passat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat