La regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona, Rosa Alarcón, ha anunciat que aquesta setmana han instal·lat deu màquines de venda de mascaretes i gel hidroalcohòlic a la xarxa de metro per reforçar la seguretat dels viatgers.

 

En roda de premsa, Alarcón ha manifestat la seva satisfacció perquè les normes d'higiene i distanciament que regeixen des de dilluns passat a la fase 0 de desescalada s'estan complint de forma generalitzada a les xarxes de metro i autobusos.

Alarcón ha explicat que TMB ha verificat aquest compliment amb informació obtinguda en una mostra d'estacions de metro, on el 96% dels usuaris entraven a la xarxa amb la mascareta posada, tal com estableix l'ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Alarcón ha assenyalat que amb la instal·lació d'aquestes màquines expenedores a set estacions de metro, els usuaris tindran "un punt fàcil i accessible" per adquirir mascaretes i hidrogel a "preus oficials".

La setmana passada es van repartir gratuïtament 225.000 mascaretes en estacions de metro i punts d'enllaç de Barcelona i, des de la setmana passada, s'ha incrementat la informació sobre l'obligatorietat d'utilitzar-les.

Mampares als busos

Pel que fa als autobusos de TMB, Alarcón ha explicat que l'ús de les mascaretes és també generalitzat i que avancen en la separació de l'habitacle de conducció mitjançant mampares de policarbonat transparent, per minimitzar el risc de contagi.

Aquests elements s'instal·laran en els 1.140 vehicles de tota la flota d'autobusos de TMB a partir del mes de juny i complementaran les mesures preventives adoptades fins ara: entrada per la segona porta, separació del passatge, no venda ni canvis a bord.

També s'incorporen mampares a 758 autobusos de l'AMB, que operen empreses de gestió indirecta. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat