Les festes de la Mercè 2020 de Barcelona, que se celebraran des de demà dimecres fins al 27 de setembre, no tindran servei de metro de matinada com les dels últims anys, de manera que el suburbà funcionarà de les 5 del matí a les 12 de la nit.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat que ha reduït el dispositiu de la Mercè aquest any per les limitacions d'aforament en els espectacles i la redistribució i descentralització d'escenaris previstos a la festa major de la ciutat.

En un comunicat, TMB assenyala que d'acord amb la situació sanitària actual, totes les activitats programades per a la Mercè es faran en horari diürn, d'11 a 22 hores.

Per això, i d'acord amb les restriccions de les activitats socials i d'oci nocturn per prevenir els brots de Covid, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha decidit que el metro funcioni fins a les 12 de la nit.

Reforç del bus 150

L'únic reforç de servei previst destacat per TMB és el de la línia d'autobús 150, que uneix plaça Espanya i el Castell de Montjuïc, on es duran a terme les activitats programades del MAC Festival els dies 24, 26 i 27 de setembre.

El reforç consistirà en incrementar el nombre de cotxes articulats per oferir un interval de pas d'uns cinc minuts a la línia 150 entre les 11.30 i les 21 hores.

TMB també ha explicat que s'ha previst un reforç de l'atenció al públic, la seguretat i la neteja durant determinades hores del dia en aquelles línies i estacions de metro més properes als escenaris dels actes programats a la Mercè.

Piromusical sense públic

El Piromusical, que solia ser un dels actes més multitudinaris i que tindrà lloc el diumenge 27 de setembre a les 22 hores, aquest any canvia de format, es descentralitza i no preveu assistència de públic, de manera que TMB no reforçarà el servei de metre com feia altres anys.

Per celebrar les Festes de la Mercè, el telefèric de Montjuïc ofereix una promoció del 50% de descompte en el preu habitual dels bitllets, en les compres realitzades del 21 al 27 de setembre, utilitzant el codi MERCE2020.

El bitllet serà vàlid durant tres mesos des de la data de compra; per tant, l'usuari tindrà 90 dies per fer el viatge en les telecabines.