L'Ajuntament de Barcelona ha obert la porta a suprimir l'escenari de concerts que hi ha a Maria Cristina durant les festes de la Mercè. Ho ha indicat, en un consell de barri, el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, després dels incidents que es van produir durant les festes de la ciutat del passat mes de setembre. Segons ha avançat Betevé, Serra ha indicat que el consistori es planteja que no hi hagi cap escenari ni activitat en aquest espai proper a plaça Espanya i ho ha qualificat de "bona notícia". Serra ha afegit que això permetria que els veïns puguin descansar, sobretot tenint en compte els incidents. 

El passat 24 de setembre, en plena celebració de les festes de la Mercè, un jove de 25 anys va morir apunyalat a dos quarts de quatre de la matinada a l'avinguda de Maria Cristina. Tot i les tasques del Servei d'Emergències Mèdiques, va perdre la vida a causa de l'aturada cardíaca que li va provocar l'agressió amb arma blanca. L'endemà, el dia 25, també hi va haver un apunyalament però no va ser mortal, es va produir a la mateixa zona, a prop de la plaça Espanya. La ganivetada d'aquesta segona agressió es va produir en acabar els concerts de Maria Cristina.

Aquest divendres, el regidor Marc Serra ha informat els veïns de la intenció de l'Ajuntament d'eliminar no només Maria Cristina com a escenari de concerts sinó també d’altres activitats: “L’Ajuntament s’ho està plantejant”. Precisament en l'edició de la Mercè 2022 es va recuperar la zona de Maria Cristina com a principal punt de concerts d'artistes molt coneguts, fet que va aplegar milers de persones. El tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ja va indicar que caldria estudiar la zona de Maria Cristina de cara a properes festes.

La festa de Cap d'Any

Tal com apunta Betevé, el regidor Marc Serra ha restat importància a la festa de Cap d'Any que es farà a Maria Cristina apuntant que fins ara no s'han produït incidents destacables durant aquesta nit. Barcelona recuperarà l'espectacle i la festa de Cap d'Any a l'avinguda Maria Cristina després de dos anys sense celebració a causa de les restriccions de la pandèmia. Ho van confirmar el passat 9 de novembre fonts de l'Ajuntament de Barcelona coincidint amb la presentació de la nova campanya de promoció de la ciutat. Sota el lema "Barcelona, l'escenari del Nadal", la campanya vol posicionar la capital catalana com a destinació nadalenca per excel·lència. En aquest sentit, s'impactarà a mercats propers com França, Itàlia i el Regne Unit i també a l'Estat espanyol. En concret, la campanya es projectarà a les pantalles gegants de la plaça de Callao de Madrid.

La campanya porta l’eslògan "Barcelona, l’escenari de Nadal" com a reflex de l’extens programa cultural i nadalenc que envairà tots els racons de la ciutat pensant en una gran diversitat de públics. Així, presenta amb imatges un recorregut que actua de finestra cultural per a tots els escenaris, amb llenguatges universals, estètiques i disciplines distintes, amb una nova il·luminació al carrer i de cara al mar, com a principal punt diferenciador respecte altres destinacions.