L'Ajuntament de Barcelona ha rebut la renovació del certificat Biosphere World Class Destination, que reconeix els avanços a fer del turisme una activitat mediambiental i socialment sostenible.

De fet, Barcelona és una de les 17 ciutats a tot el món que ostenta aquest títol, que es revisarà novament en el 2020, i dóna fe del compliment dels estàndards de qualitat de l'oferta turística i l'acció per gestionar el turisme de manera que reverteixi en positiu a la societat, ha informat el consistori aquest diumenge en un comunicat.

Alguns dels punts forts de la ciutat per ser considerada una ciutat Biosphere són les millores en accessibilitat a les platges, l'aposta pel turisme inclusiu del districte de les Corts, el Pla d'acció per a l'Energia Sostenible i el Clima, l'estratègia de territorialització del turisme, i la mostra de turisme juvenil, entre altres.

Barcelona va ser la primera destinació urbana a rebre aquesta certificació el 2011, que segueix les línies marcades per l'Organització Mundial del Turisme (OMT), la va revalidar el 2014 i la torna a aconseguir el 2017.

A més, la ciutat treballa perquè aquesta certificació arribi a altres operadors, establiments o equipaments del sector turístic.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat