L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat oferir aquest any 80 places de Bomber del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de Barcelona, i les bases de la convocatòria promouran l'accés de les dones al cos amb mesures com eliminar el requisit d'alçada màxima i mínima, tant per a homes com per a dones.

En un comunicat aquest dijous, ha detallat que el procés de selecció serà llarg perquè està format per un total de nou proves: test de coneixements generals, de coneixements específics, prova de català, de castellà, d'aptitud física, prova pràctica, de conducció, de personalitat i competències, i mèdica.

El consistori ha subratllat que una de les novetats importants en relació amb els requisits és la desaparició de l'alçada mínima i màxima tant per a homes com per a dones, perquè, anteriorment, les dones havien de tenir una alçada mínima d'1,55 metres i els homes 1,60, i no superar els 1,95 en cap cas.

En la fase d'oposició, s'incorpora a la prova d'oficis l'àmbit sanitari per "aportar una perspectiva de gènere gairebé inexistent", mentre que la prova d'aptitud física tindrà barems que s'adaptin de manera gradual.

També ha dit que, si després de finalitzar una prova d'aquesta fase hi ha un empat, "es resoldrà a favor de la persona aspirant el gènere de la qual estigui menys representat, com en la resta de bases dels processos selectius municipals", i també s'avaluaran com a mèrits titulacions en activitats físiques i sanitàries.

Les noves bases es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) amb els corresponents requisits de les persones aspirants, i durant els següents 20 dies naturals quedarà obert el termini per a la presentació d'instàncies dels candidats per optar a les places.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat