La polèmica torna a aparèixer a l'entorn de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Aquest cop, de la mà de la seva consellera de mobilitat a l'Ajuntament, Sílvia Casorrán. En un tuit que ja ha esborrat, Casorrán ironitzava sobre un accident de cotxe adjuntant una fotografia del vehicle que va bolcar i una d'unes persones anant en bicicleta. "Matí de mobilitat intensa", va escriure. L'accident va deixar tres persones ferides.

TUIT casorran

El tuit ha esdevingut força viral en les darreres hores, fet que ha portat Casorrán, qui també és coordinadora de la Red de Ciudades por la Bicicleta, a esborrar-lo. Tanmateix, no s'ha pogut estalviar les crítiques de força usuaris, d'entre els quals destaca l'escriptora Pilar Rahola.

"Això és cert? Senyora Sílvia Casorrán has eliminat aquest tuit? Ets regidora de Mobilitat i t'has enfotut d'un accident amb tres ferits? I encara no has dimitit? Però què caram teniu al cap aquests dels comuns", ha tuitejat indignada Rahola.

TUIT rahola

"Ahir vaig fer una volta en bici i em vaig trobar amb aquestes dues situacions que vaig fotografiar. Les interpretacions que vostè fa, senyora Pilar Rahola, són totalment incorrectes. M'agradaria que es disculpés per intentar difamar sobre la meva persona. I no soc regidora...", ha respost sense complexos Casorrán.

TUIT casorran 2

Rahola, però, ha sentenciat: "No interpreto. M'indigno. Difamar? Es difama vostè soleta. El que hauria de fer és demanar disculpes". En veure com Casorrán intentava establir un 'diàleg de sords', Rahola ha estat contundent: "La meva font és el seu tuit. Tuit que oportunament ha esborrat. Va, demani disculpes i descansi, que li anirà bé".

Les polèmiques de Casorrán

El cas és que aquesta assessora de Colau no és la primera vegada que protagonitza polèmiques com aquesta. La més sonada va ser quan va acusar Muriel Casals d'haver "fet caure el ciclista" que la va atropellar. Ho va dir un any i quatre mesos després que Casals traspassés.

TUIT muriel casals

L'octubre del 2020, va insultar els propietaris de vehicles privats, fossin cotxes o motos, que es manifestaven en contra de la zona de baixes emissions qualificant-los de "palurdos" i "inútils".

En un altre tuit més recent reaccionava amb una actitud reaccionària i masclista a un estudi que deia que la mida dels membres masculins podia disminuir a causa de la contaminació. "Eps machitos, antes de comprar un coche y contaminar tened en cuenta las consecuencias", va dir, com si les dones no fossin també propietàries de cotxes i tot tipis de vehicles privats.

TUIT casorran 3

El setembre de 2019, també es va riure de les preocupacions dels veïns sobre l'increment de la criminalitat a certs districtes de Barcelona.

 

Imatge principal: la consellera de mobilitat a l'Ajuntament de Barcelona, Sílvia Casorrán / Foto: @silviacasorran

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat