La presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha carregat amb contundència contra l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, arran de la citació judicial per la qual haurà de declarar davant del jutge el 4 de març en qualitat d'investigada pels delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de diners públics, tràfic d'influències i negociacions prohibides, un cas en el qual també s'implicarà la Fiscalia Anticorrupció. La líder de Junts a la capital de Catalunya ha estat expeditiva i ha retratat Colau tot assegurant que és “la pitjor alcaldessa des del restabliment de la democràcia i la més mentidera que hem tingut”. 

En una compareixença davant els mitjans de comunicació per parlar del sistema de recollida de residus Porta a porta de Sant Andreu, del que ha assegurat que és “un absolut desastre”, Artadi ha aprofitat per recordar que davant la citació de Colau, Junts ja va demanar dimecres màxima celeritat i transparència davant “unes acusacions que són gravíssimes”, però aquest dijous ha anat més lluny per establir que Junts “no seguirà l’exemple de Colau amb el suposat compte de Xavier Trias a Suïssa”, un cas que va esclatar just en la campanya electoral de les municipals del 2015 i que la líder dels comuns barcelonins hauria aprofitat “per guanyar l’alcaldia”. “Trias no va ser acusat i ella el va titllar de lladre i mentider”, ha recordat Artadi.

 

Per això, Artadi ha titllat de “mentidera” Colau i ho ha exemplificat amb diversos exemples: “Va mentir en el cas de l’alcalde Trias; va mentir quan va dir que no acceptaria els vots de Manuel Valls i Ciutadans per arribar a l’alcaldia; va mentir quan va ensenyar un codi ètic del seu partit i no l’apliquen; va mentir quan va dir que en cas de ser acusada de corrupció caldria fer una consulta popular sobre si havia de dimitir…”. “Prou lliçonetes de demagògia, populisme i mentides, que Barcelona no s’ho mereix”, ha reblat la líder de Junts a Barcelona amb contundència.

“Un absolut desastre”

Pel que fa al Porta a porta a Sant Andreu, Artadi ha assenyalat que es tracta d’un “absolut desastre i un caos, és el manual de com carregar-te un barri meravellós”. La seva contundència sobre la gestió municipal no ha acabat aquí, ja que ha acusat el govern municipal d’“incompetència alarmant, falta de diàleg i manca consens amb els veïns”. “És una capa sobre capa de nyap i incompetència”, ha assenyalat, tot recordant que els veïns van recollir 4.500 signatures en contra del sistema de recollida de residus implementat pel regidor Eloi Badia i “l’Ajuntament no els ha fet cap cas”.

En aquest sentit, Artadi ha apuntat que els principis de la implantació del sistema de recollida havien de ser fer la feina fàcil als veïns i generar incentius i, en canvi, el que hi ha ara són “cinc sistemes diferents segons on vius”. “Ens trobem en l’enèsima versió final del Porta a porta”, ha insistit Artadi, que ha convidat als responsables i també als mitjans de comunicació a “passejar pel barri al vespre, ja que cada dia està ple de brutícia i deixadesa”. “El regidor responsable li segueix dient Porta a porta, però és un poti-poti de sistemes inexplicables”, ha afegit.

Cs i PP demanen la dimissió de Colau

Per la seva banda i respecte al cas Colau, dimecres el grup municipal de Ciutadans es va mostrar contundent exigint la dimissió de Colau “davant la imputació per delictes tan greus”, segons va declarar la líder del partit a Barcelona, Luz Guilarte, que va recalcar que “Colau no pot continuar representant els barcelonins”. Per això va sol·licitar que “compleixi el seu propi codi i dimiteixi”, fet que ha estat descartat per Barcelona en Comú. Segons Guilarte, la condició d'investigada de Colau “perjudica la imatge de la ciutat”. A més va acusar l'alcaldessa d’“atorgar subvencions a entitats afins als comuns” recordant que “moltes de les entitats beneficiades mantenen vincles amb la mateixa alcaldessa” i també amb el regidor Eloi Badia i els exregidors Gerard Pisarello i Jaume Asens. 

El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona també va demanar dimecres a Colau que dimitís després de ser citada com a investigada per suposades irregularitats en subvencions. El líder del PP municipal, Josep Bou, va dir que Colau "ha de donar exemple, que dimiteixi i assumeixi la seva responsabilitat. Barcelona no es mereix això". Els populars asseguren que el consistori ha concedit "subvencions a dit" a més de 250 entitats, "la majoria de les quals són afins als comuns". El grup popular va denunciar públicament "la concessió arbitrària, discrecional i recurrent de subvencions i finançament a entitats amigues, especialment amb la fórmula de contractes menors sense cap justificació".