Certes travesses situen el nom de Josep Maria Argimon com a possible candidat de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Barcelona. Quan el conseller de Salut ha estat preguntat per aquesta possibilitat en una entrevista a TV3 s'ha decantat per no postular-se. "Si dic que sí, alimentaré rumors i si dic que no, també", ha sentenciat. Malgrat aquesta ambigüitat, s'ha definit com un gran amant de la ciutat, però ha afirmat que no ha pensat en la seva possible candidatura. "No faig plans de futur", ha resumit.

La manca de plans de futur ha estat central en la resposta del conseller, qui ha comparat la seva manca de plans a llarg termini en el seu àmbit professional a un personatge de la pel·lícula Casablanca. En to distés, però, ha remarcat la seva passió per la capital catalana. "Soc de Barcelona, visc a Barcelona i m'agrada viure a Barcelona", ha afirmat i ha afegit que entre els seus companys es bromeja que a l'agost a la ciutat només hi ha turistes i ell mateix. Malgrat l'afabilitat en les seves respostes, ha tancat el tema afirmant: "No crec que sigui el moment de parlar d'això". 

Després de la marxa d'Artadi

El passat 6 de maig, Elsa Artadi va anunciar que deixava la política, fet que implicava que deixava de ser candidata a l'alcaldia de Barcelona per Junts per Catalunya. "Vull comunicar que avui deixo la política en actiu, tant al Parlament de Catalunya com a l’Ajuntament de Barcelona, com també als òrgans de direcció de Junts per Catalunya. És una decisió estrictament personal i molt meditada", va expressar Artadi. 

La seva marxa va deixar una vacant com a regidora que ha ocupat Joan Rodríguez i Portell, coordinador de la Federació de Barcelona de Junts per Catalunya i fins ara coordinador també del Grup Municipal. Tanmateix, qui agafarà el seu relleu com a candidat a Barcelona continua sent una pregunta oberta. Per la seva banda, Argimon no ha tancat aquesta porta. 

Altres formacions ja tenen els seus candidats triats, és el cas de Barcelona en Comú, amb Ada Colau, o Esquerra Republicana de Catalunya, amb Ernest Maragall. Si no hi ha canvis significatius, els socialistes seguirien confiant la candidatura a Jaume Collboni. 

Mentre les formacions ja comencen a preparar-se per a les pròximes eleccions municipals del 2023, el darrer baròmetre de l'Ajuntament de Barcelona mostra com Colau guanyaria les eleccions amb un 11,9% de la intenció directa de vot, tot i que perd 4 punts des de l'últim sondeig. Per darrere de Barcelona En Comú se situarien ERC i Maragall amb un 10,9% dels vots, un punt menys que Colau, i ja a certa distància, el PSC de Collboni amb un 7,5%. Junts queda encara més enrere amb 3,4%.