Després que aquest dimarts la Comissió de Transports i Mobilitat sostenible del Congrés dels Diputats va aprovar una proposta promoguda pel Partit Popular que impulsa que l’estació ferroviària de Barcelona-Sants canviï el seu nom afegint de cua el de Montserrat Caballé, les xarxes socials han volgut dir la seva, d’una banda, pel fet que sigui el Congrés dels Diputats qui hagi de decidir el nom de l’actualment principal estació de tren de Barcelona, i per l’altra, pel fet que s’hagi triat el nom de la soprano i no el d’una altra dona, també cantant, i molt més vinculada al barri de Sants. Fins i tot n’hi ha que han proposat una enquesta per triar el futur nom de l’estació.

Anem a pams, el PP va presentar la proposta de canvi de nom, que ara està en mans del govern espanyol, amb un posicionament polític clar, el de posar fi a “l’oblit i abandonament que havia sofert Montserrat Caballé per part del sectarisme dels últims governs municipals”, segons paraules de l’impulsor d’aquest canvi de nom, el president del grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Dani Sirera. La proposta, a més, obvia el fet que Barcelona ja va anunciar que la soprano, juntament amb Freddie Mercury, donarà nom a un futur mirador que hi haurà en el marc de la reurbanització de la plaça de les Glòries.

Davant aquesta situació, els usuaris de les xarxes socials no han trigat gens a defensar que, si cal canviar o allargar el nom de l’estació hi ha algú que ho mereix molt més, especialment per la seva gran vinculació amb el barri de Sants. Efectivament, es tracta de Núria Feliu, també dona i cantant com la Caballé, però molt més estimada en el barri de l’estació. La Feliu va morir el 22 de juliol del 2022 als 80 anys, després d’una llarga carrera com a cantant i actriu, i amb una forta vinculació ciutadana i social, fins al punt que fins i tot compta amb una geganta amb la seva semblança. Per tant, un nom que els santsencs i santsenques agrairien molt més.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!