Els diversos grups municipals no han arribat a cap acord durant la sessió extraordinària de la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona forçada pel PPC i el Grup Demòcrata pels atacs d'Arran. La majoria de grups de l'oposició han retret al govern d'Ada Colau que l'Ajuntament no hagi presentat una denúncia contra els atacs d'Arran al bus turístic. Per la seva banda, Colau no ha assistit a la comissió, absència que ha estat àmpliament criticada pels grups de Ciutadans i del PPC. Tampoc hi han participat ni la CUP ni el PSC. 

Les acusacions dels grups les ha replicat el regidor de Turisme Agustí Colom, que ha insistit que l'Ajuntament com a institució no ha dut el cas davant la justícia però sí que ho ha fet a través d'una denúncia que ja ha presentat TMB. Colom ha qualificat l’atac d’Arran d’”inadmissible” i ha assegurat que “no es pot tornar a repetir".

Per altra banda, el regidor del grup Demòcrata Raimond Blasi i Navarro ha remarcat la importància del sector turístic, al·legant que “ens estem jugant un dels sectors estratègics més importants de la ciutat”.

El regidor del PPC Alberto Fernández ha insistit repetidament en saber si l’Ajuntament iniciarà accions legals contra les joventuts de la CUP Endavant i Arran, i ha remarcat el fet que al seu grup “ens preocupa la soledat del conductor del autobús". La regidora de Ciutadans Carina Mejías ha insistit en que “això no ha passat mai abans” i ha criticat la gestió del turisme de l’Ajuntament, al·legant que “ha situat Barcelona al centre de la polèmica nacional i internacional”. També ha criticat que en aquest “moment de crisi, l’alcaldessa estigui de vacances. “Colau ni està ni se l'espera, i creiem que aquesta és un actuació irregular i anòmala”, ha denunciat la regidora.

"Jo els hi diria als companys de la CUP que es facin grans i que això no és cap joc", ha remarcat el regidor d’Esquerra Republicana Alfred Bosch. "L'incivisme no es pot combatre amb incivisme", ha dit, condemnant l’acció d’Arran. Seguidament, Bosch s’ha dirigit al PP i ha criticat que “tant que us preocupa la turismofòbia, i després provoqueu el caos del Prat”.  També s’ha referit a les declaracions de Rajoy poques hores abans: “ Vostè és el primer que tracta a 'patades' els turistes a l'aeroport del Prat".

A més, els regidors de Ciutadans i del PPC també han criticat en diverses ocasions “l’aliança del govern municipal i la CUP". "Està clar que els de la CUP són els seus socis preferents i per això qualifica els actes vandàlics com a accions simbòliques", ha argumentat Mejías, dirigint-se a Colom. Per la seva banda, Colom ha acabat dient que “no s’ha de parlar de turismofòbia” i que el que cal és “convertir el model”. Per últim, ha advertit que “no posarem al mateix nivell una pintada que un acte”.

Un “teatre oportunista”

Els cupaires consideren que es tracta d'un "teatre oportunista" amb el qual "la dreta municipal vol criminalitzar i reprimir" els qui no comparteixen el model turístic actual, i defensen la necessitat d'obrir un debat sobre "l'arrel" d'aquesta qüestió. En un comunicat emès una hora abans que comencés la sessió, la CUP ha assenyalat que els atacs d'Arran "es desenvolupen de manera absolutament legítima" per rebutjar el creixement dels operadors. "Aquestes accions serveixen per visualitzar un conflicte latent", subratllen, assegurant que el model turístic actual és "depredador amb la ciutat, amb les persones que hi viuen i amb el medi ambient".