En el marc de la remodelació de la residència de gent gran Francesc Layret, la tinent d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha reclamat a la Generalitat un exercici responsable d’inversions “per a una població cada vegada més envellida”. L’Ajuntament calcula que hi ha al voltant de 6.000 persones en llistes d’espera i considera que la Generalitat no pot paralitzar les inversions ja que “les necessitats de la gent són creixents”.

Mar Sanchez

Tenint en compte la corba demogràfica, Ortiz diu que és una obvietat que la Generalitat “fa tard” en estipular “un full de ruta en termes d’envelliment”. Per aquest motiu, la tinent d’Alcaldia aposta per compartir dades i recursos entre Ajuntament i Govern de manera “transparent”.

Remodelació a la Casa De la Lactància

L’edifici modernista de la Casa de la Lactància, construït l’any 1913 per l’arquitecte Antoni de Falguera, ha estat remodelat amb motiu de les obres d’adequació i ampliació de la residència de gent gran Francesc Layret. Les obres es van iniciar a l’abril del 2015 i els 63 usuaris es van traslladar a la residència d’El Molí, ubicada al barri de la Prosperitat i sense ús durant cinc anys.

Mar Sanchez

La reforma ha implicat una remunta de dos pisos per incrementar l’aforament en tres places més –ara té capacitat per a 66 persones–, i per guanyar accessibilitat, seguretat i confortabilitat per als usuaris. Les obres han tingut un cost aproximat de 4,5 milions d’euros i han procurat mantenir intacte els elements patrimonials del projecte per conservar tot el seu valor historicocultural. La residència està prevista que torni a obrir les seves portes a inicis de setembre i comptarà amb una biblioteca, gimnàs, espai per a fumadors, 28 habitacions dobles i 10 individuals.