El servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es veurà afectat durant els dos propers caps de setmana per les feines de renovació de la via entre les estacions de Les Tres Torres i Sarrià, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Els treballs consisteixen en la instal·lació en un tram de 378 metres de noves vies en placa formigonada per millorar la fiabilitat i la capacitat de resposta davant possibles incidències en el servei. A més, segons ha comunicat FGC, la renovació d’aquest tram de via permetrà guanyar agilitat i rapidesa en l’execució de maniobres i millorar així la capacitat de resposta davant possibles incidències en el servei.

Els treballs de renovació de via començaran el dissabte 23 d’octubre i s’allargaran fins al febrer del 2022. Algunes fases d’aquests treballs tindran afectacions al servei de la línia Barcelona-Vallès, concretament durant els caps de setmana del 23 a 24 d’octubre i del 30 al 31, més el dilluns festiu 1 de novembre, Tots Sants. FGC ha programat aquests treballs en cap de setmana per tal de minimitzar l’impacte en les persones usuàries. La resta de fases dels treballs es desenvoluparan en horari nocturn, fora del servei comercial, i per tant sense afectació en el servei habitual.

Aquestes són les afectacions programades:

Dissabte 23 i diumenge 24 d’octubre

-Les línies L6 Sarrià i L12 Reina Elisenda romandran fora de servei.

-Els trens de les línies S1 Terrassa i S2 Sabadell pararan a totes les estacions de la línia Barcelona-Vallès i cobriran d’aquesta manera el servei de les estacions de la línia L6.

Tren del silenci FGC EFE

Tren del silenci en una de línies d'FGC / Efe 

-Les persones usuàries de la línia L12 podran utilitzar com a alternativa el servei del bus número 68 i de la línia N7 de NitBus.

-Es mantindran els horaris habituals de les línies S1, S2 i L7.

Dissabte 30 i diumenge 31 d’octubre i dilluns 1 de novembre

-Servei alternatiu per carretera amb autobús entres les estacions de La Bonanova i Sarrià.

-Els trens que circulin entre les estacions de Sarrià i Terrassa Nacions Unides i Sabadell Parc del Nord mantindran els seus horaris habituals.

-Els trens que circulin entre les estacions de La Bonanova i Plaça Catalunya modificaran els seus horaris habituals, per la qual cosa caldrà consultar prèviament els horaris que estaran disponibles al cercador del web i de l’app d’FGC i a les vitrines de les estacions.

-La línia L12 Reina Elisenda romandrà fora de servei. Les persones usuàries d’aquesta línia podran utilitzar com a alternativa el servei del bus número 68 i de la línia N7 de NitBus.

 

Imatge principal: Estació de Sarrià dels FGC / FGC