Unes 2.200 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, han tornat a omplir el centre de Barcelona en una nova manifestació en suport al poble palestí. La protesta, convocada per la Coalició Prou Complicitat amb Israel, la Comunitat Palestina de Catalunya i les Organitzacions Contra el Pacte Europeu de Migracions i Asil, ha exigit que "s'aturi el genocidi a Palestina i que s’acabi el comerç d’armes de nombrosos països amb Israel". Precisament, l'acte s'ha organitzat un dia abans de l'inici de la cimera d’Unió per la Mediterrània, que tindrà lloc aquest dilluns a la capital catalana i en la qual Israel no participarà després de declinar la invitació.

Les entitats organitzadores han denunciat "les polítiques racistes i colonials de la Unió Europea" i han celebrat la decisió de l'Ajuntament de Barcelona d'interrompre les relacions institucionals amb el govern israelià i el posicionament de Pedro Sánchez envers el conflicte. "És una demostració que la pressió social als carrers està donant els seus fruits", han justificat. A pesar de les accions, consideren que això "no és suficient". La portaveu de Coalició Prou Complicitat amb Israel, Cèlia Cassanyes, ha assenyalat que una de les mesures que l’estat espanyol podria prendre seria "posar fi al comerç d’armes amb Israel".

La manifestació a Barcelona en suport a Palestina ha començat al passeig de Gràcia i ha baixat fins a plaça Catalunya. Sota el lema 'Aturem el genocidi a Palestina. Prou comerç d'armes amb Israel', els milers de concentrats han mostrat banderes palestines i pancartes amb lemes per reclamar "la llibertat del poble de Palestina". La marxa ha anat acompanyada de càntics en contra d'Israel i també contra la Unió Europea, a qui han acusat de "patrocinar un genocidi". "Israel assassina, Europa patrocina" o "On estan? No es veuen les accions a Israel!" són algunes de les consignes que han exclamat els manifestants.

Presència política a la manifestació en suport al poble palestí

La protesta ha comptat amb la presència de polítics catalans, com és el cas de l'exalcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú a l'Ajuntament, Ada Colau, el portaveu d'En Comú Podem al Parlament, David Cid, i el diputat de la CUP al Parlament Carles Riera. En declaracions als periodistes, Colau i Riera han coincidit en demanar que se suspenguin les relacions amb Israel, encara que l'exalcaldessa ha puntualitzat que a Barcelona s'han mobilitzat "sempre a favor de la comunitat jueva i contra qualsevol delicte d'odi". Per la seva part, Riera s'ha dirigit a la Generalitat per exigir que aturin "la relació diplomàtica, comercial i econòmica, sumant-se a la campanya internacional de boicot a l'Estat d'Israel mentre no respecti els drets humans".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!