El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reiterat la seva condemna a la mort de civils palestins a les mans d'Israel, que, juntament amb el possible al reconeixement unilateral de l'estat palestí per part d'Espanya, va obrir una crisi diplomàtica amb Israel divendres passat, després del seu viatge oficial a la zona. En un gran acte del PSOE a IFEMA a Madrid, davant 9.000 simpatitzants, ha reiterat que condemna tant els "atemptats terroristes de Hamàs" com que és "una banda terrorista", segons ha remarcat i també la mort de civils palestins. A més, ha indicat que la condemna a tots dos fets no es tracta d'una qüestió "de partits ni ideologies" sinó d'"humanitat".

Enfront de les crítiques llançades pel PP, que el van acusar d'anar a un país en guerra a generar discòrdia, els ha demanat que estiguin "amb els drets humans" si no volen fer costat a l'executiu de PSOE i Sumar. "Jo no demanaré a aquesta oposició que sempre està en el no, que estigui amb el govern, però sí que li exigiré que estigui amb els drets humans, que és el que estem defensant des del govern d'Espanya", ha indicat.

La crisi diplomàtica entre Espanya i Israel s'ha agreujat fins al punt que el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha rebutjat participar en la reunió de la Unió pel Mediterrani que està previst que se celebri a Barcelona aquest dilluns. Segons fonts diplomàtiques, la decisió d'Israel es deu al fet que s'hagi canviat l'agenda i s'hagi centrat en el conflicte al Pròxim Orient. La trobada reunirà una quarantena de països del Mediterrani, i des de Tel-Aviv consideren que té “el risc” de convertir-se en un fòrum internacional per “atacar” Israel.

Insisteix en la defensa de l'amnistia

A més, Sánchez ha insistit en la defensa de la llei d'amnistia i "ha subratllat que beneficiarà fins i tot a aquells que es mobilitzen en contra", fent una referència a la possibilitat de normalitzar les relacions entre el Partit Popular i Junts per Catalunya. Clamen contra un risc de trencament d'Espanya totalment irreal. A més, els dic que la llei d'amnistia beneficiarà fins i tot aquells que es mobilitzen en contra: viuran en un país més cohesionat, amb més convivència i més unit que mai", ha assegurat Sánchez aquest diumenge en un míting a Madrid. En paral·lel, el president espanyol ha volgut retreure al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que "estigmatitzi les malalties mentals" en acusar-lo de tenir un "tic patològic". "Vox insulta, però el PP, lluny de condemnar els insults, el que fa és doblar l'aposta", ha criticat Sánchez.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!