Comencen les mobilitzacions per celebrar el Dia de la Dona Treballadora a Barcelona. Unes 2.000 dones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, han tallat aquest dimarts l'avinguda Diagonal de la capital catalana en una marxa no-mixta a la vigília del dia 8 de març. El col·lectiu 'Se va a Armar la Gorda' ha convocat aquesta manifestació nocturna d'acció feminista amb una crida dirigida a dones, lesbianes i trans per donar el tret de sortida als actes convocats per aquest 8 de març. Cap a les 19.30 hores, i amb el lema 'La nit és nostra' a la capçalera de la manifestació, han sortit des de la parada del metro de Maria Cristina i han tallat la Diagonal en plena hora punta, fins a arribar a Sants Estació, baixant pels carrers Nicaragua, Numància i Comtes de Bell-lloc.

🟣 Vaga del 8 de març, DIRECTE | Manifestació a Barcelona i totes les mobilitzacions

🟣 Manifestació del 8 de març de 2023 a Barcelona: recorregut i horari

Les manifestants han baixat per la Diagonal fins a Entença, on prop de 20 furgons dels Mossos d'Esquadra estaven custodiant el centre comercial de l'Illa per evitar que la mobilització es dirigís a aquest establiment. Després han continuat el recorregut tallant diferents carrers fins a arribar a Sants Estació. La protesta feminista ha obligat a tallar el trànsit de l'avinguda Diagonal, on tampoc han pogut circular les línies d'autobús H6, V3, V5, V9, 6, 7, 33, 34, 59, 63, 67, 70, 78, 113 i 175. A l'altura d'Esplugues de Llobregat s'han desviat tots els vehicles per la sortida 1, sense poder entrar a Barcelona per aquesta via principal.

Durant la mobilització, algunes manifestants han fet pintades a les parets d'edificis, com és el cas del concessionari Audi situat al carrer Numància, on han escrit "Patriarcat capital, aliança criminal". En tot moment, la protesta ha anat seguida per un grup de furgons policials

pintada protesta feminista
Pintada protesta feminista / Foto: ElNacional.cat

 

protesta feminista barcelona noctura 8-M
Manifestació al carrer Numància / Foto: ElNacional.cat

Manifestació del 8 del març

Les feministes tornaran a sortir als carrers de Barcelona aquest 8 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora per mantenir la lluita "contra el sistema cishetero patriarcal, racista i capitalista". L'Assemblea 8M, amb el suport d'organitzacions com Ca la Dona o Xarxa Feminista, ha convocat una nova jornada de vaga feminista amb una manifestació a les 18.30 hores a plaça Universitat. Des d'allà, les convocades recorreran la Gran Via fins al passeig de Sant Joan i enfilaran el passeig de Lluís Companys fins a les portes del parc de la Ciutadella. Allà, se celebrarà l'acte final de la mobilització feminista. La marxa és mixta, però és possible que hi hagi espais reservats només per a dones.