Com cada any, les feministes tornaran als carrers de Barcelona en la manifestació del 8 de març de 2023 amb motiu del Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora per mantenir la lluita "contra el sistema cishetero patriarcal, racista i capitalista". "Buidem les cases, els mercats, els llocs de feina, els centres educatius i omplim els carrers de lluita feminista! Les dones movem el món, ara l'aturarem": així és com l'Assemblea 8M ha convocat una nova jornada de vaga feminista. Això és tot el que has de saber sobre la manifestació del 8 de març 2023 a Barcelona, el seu horari i el recorregut.

🟣 Vaga del 8 de març, DIRECTE | Manifestació a Barcelona i totes les mobilitzacions

🟣 Aquests són els serveis mínims per la vaga del 8 de març a Catalunya
 

Manifestació del 8 de març 2023 a Barcelona: recorregut i horari

L'Assemblea 8M ha convocat la manifestació feminista de Barcelona a les 18.30 hores a plaça Universitat. Des d'allà, les manifestants recorreran Gran Via fins al passeig de Sant Joan i enfilaran el passeig de Lluís Companys fins a les portes del parc de la Ciutadella — on se celebrarà l'acte final de la mobilització. Tothom està cridat a participar en la marxa, tot i que és possible que hi hagi espais reservats només per a dones (coneguts com a espais no mixtos). Organitzacions com Ca la Dona o Xarxa Feminista s'han adherit a la convocatòria.

Manifestacio 8 marc 2023 Barcelona, cartell / Assemblea 8M
Cartell de la manifestació del 8 de març 2023 a Barcelona / Assemblea 8M

Altres manifestacions del 8 de març de 2023 fora de Barcelona

A banda de la manifestació del 8 de març 2023 a Barcelona, hi ha altres mobilitzacions convocades arreu del territori. Destaquen la manifestació de Lleida, convocada a les 18.30 hores a la plaça del 8 de Març; la de Girona, a les 18.00 hores al carrer de Miquel Blay 1; i la de Tarragona, a les 12.00 hores a la plaça Imperial Tàrraco. També cal destacar que hi haurà una manifestació nocturna a Barcelona el 7 de març, que començarà a les 19.00 hores al metro de Maria Cristina (L3). És una mobilització "d'acció feminista i autònoma per a dones, bolleres i trans", que comptarà amb una "acció sorpresa" al final.

Vaga feminista del 8 de març 2023

Més enllà de les manifestacions, la jornada del 8 de març 2023 estarà marcada per la vaga feminista. Sindicats com la Intersindical, la CGT o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han convocat aturades laborals, estudiantils, de cures i de consum. L'Assemblea 8M, Ca la Dona o Xarxa Feminista animen a fer vaga i a sumar-se a les manifestacions. En canvi, ni Comissions Obreres ni UGT han convocat aturades per al 8-M i s'han limitat a fer una crida a participar en les mobilitzacions.