El passeig de Gràcia s'omplirà de pianos aquest divendres al ritme de la música dels deu pianos de cua que el concurs Maria Canals i la Fundació Occident, de GCO (Grup Catalana Occident) que s'instal·laran a llocs tan emblemàtics com la Casa Batlló o els Jardinets de Gràcia. Els 10 pianos estaran a disposició, entre les 11:00 i les 20:00 hores, de músics professionals, estudiants de música, aficionats, centres escolars, nens i qualsevol persona espontània que vulgui viure l'experiència de tocar el piano en un marc inigualable i gaudir d'aquesta singular i enriquidora iniciativa. El projecte, batejat com "La teva ciutat s'omple de pianos" pretén promoure la divulgació i la pràctica universal de la música a través de la participació ciutadana. És una de les activitats més destacades que organitzen de manera conjunta les dues fundacions per acostar la música a la població de tota la geografia espanyola. 

Instal·lació de pianos per Catalunya

Des del passat 14 de març, la plaça Catalunya acull la música de piano de cua sostenible. L'instrument, una primícia a Espanya, és un exemple fascinant d'innovació que combina la música amb la sostenibilitat mediambiental. Dissenyat especialment per resistir les inclemències del temps a l'aire lliure, aquest instrument promet ser un punt de trobada per a músics aficionats i professionals per igual. La iniciativa també s'inclou en el concurs internacional Maria Canals i té com a objectiu dotar a la ciutat amb un espai cultural obert i accessible per a tots.

A banda de la instal·lació dels pianos a llocs emblemàtics també es poden veure a diversos hospitals de Catalunya. L'associació Pianos Vius "promou la música en tots els seus àmbits i estils i, en particular, l'ús del piano com a instrument per a omplir els espais públics de música i emocions". Per aquesta raó, molts hospitals catalans tenen un piano a l'abast de pacients o visitants. Alguns d'ells es poden trobar a l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital de la Mar, l'Hospital de Bellvitge, l'Hospital Sant Pau, l'Hospital de Vall d'Hebron, l'Hospital de Terrassa, etc.

 Acostar la música a tothom 

El director de Fundació Occident, Ignacio Gallardo-Bravo, ha defensat que la iniciativa té l'objectiu de "democratitzar l'accés a la música i al piano, trencar barreres i arribar a tothom sense importar si saben tocar el piano o no. Volem que la gent s'acosti, que s'atreveixin a intentar-ho i visquin l'experiència de crear música en un entorn tan especial com és el passeig de Gràcia. Barcelona és una ciutat clau per a les entitats encarregades de fer realitat aquesta iniciativa i estem orgullosos de posar a la disposició de tots els veïns de la nostra ciutat 10 pianos perquè gaudeixin d'una jornada de música a l'aire lliure". Per la seva banda, Jordi Vivancos, director del Concurs Maria Canals, assenyala que “els pianos al passeig de Gràcia sempre s'han celebrat en el marc del Concurs Maria Canals i, per primera vegada, els incloem en el cicle de ‘La teva ciutat s'omple de pianos’". Aquest canvi recalca, “no fa més que emfatitzar l'objectiu d'aquesta iniciativa, que és acostar la música a la societat i descobrir nous talents joves que vulguin participar en el prestigiós Concurs Internacional de Música Maria Canals”.

La iniciativa "La teva ciutat s'omple de pianos" ja ha arribat a diferents ciutats de l'estat espanyol com Barcelona, Madrid, Bilbao, Sevilla, Cadis, Màlaga, Salamanca, Toledo, Santiago de Compostel·la, València, Lleó, Granada, Sant Sebastià, Saragossa, Càceres, Santander, Còrdova, Palma o Valladolid. Després de Barcelona, la iniciativa se celebrarà a Bilbao el 21 de juny.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!