Avui a El Nacional, amb la nostra secció dedicada a la cuina catalana, l’Oscar Manresa ens presenta com fer en menys de 2 minuts l’ou mollet amb rovellons. Ara que és època de bolets no hi ha millor manera d’aprofitar aquesta gran varietat que tenim a l'abast.

Ou mollet amb rovellons

Aquest tipus de bolet creix a les pinedes, sobre tota mena de sols. A Catalunya és un bolet abundant, que es fa des del litoral fins als Pirineus. Fructifica des de final de l'estiu, fins a l'arribada dels primers freds de l'hivern.

Els rovellons són un bolet molt usat en la gastronomia dels Països Catalans. A França també es fa servir en la cuina provençal. 

I l'ou, aquest meravellós ingredient molt important a la nostra cuina, un dels aliments més complets que existeixen. Conté tots els nutrients essencials i proteïnes d’alt valor biològic, a més d’una gran quantitat de vitamines i minerals. A la cuina resulta d’allò més versàtil i admet un munt de coccions, com per exemple la cocció que farem avui que és la de l'ou mollet, una cocció de només 5 minuts que farà que quan es trenqui l'ou caigui tot aquest rovell a sobre dels nostres bolets de temporada i faci un plat al·lucinant!

No t'ho perdis i ja veuràs com no podràs parar de sucar-hi pa!

Ingredients per a l'ou mollet amb rovellons:

- 400 g de bolets variats
- 4 ous
- Aigua
- Oli
- Un gotet de brandi
- Sal
- Mija ceba
- Pebre