La mort del director de cinema William Friedkin, als seus 87 anys, ha fet aflorar centenars de records, detalls i anècdotes relacionades amb les seves pel·lícules, i sobretot amb la més memorable i icònica de totes: L'Exorcista.

🎬 Mor William Friedkin, director de 'L'exorcista', als 87 anys
 

🎥 El lloc on trobar l'escala de 'El Exorcista' que no pots deixar de visitar si estàs de vacances

 

Aquesta pel·lícula de terror, estrenada el 1973, va ser un gran èxit que només en la seva primera setmana va recaptar gairebé dos milions de dòlars, i va aconseguir lloances... i també algunes crítiques de gent que no va poder suportar el metratge. Però, sabies que la nena protagonista, Linda Blair, va acabar plorant en meitat del rodatge? I que hi va haver problemes grossos durant la filmació, i fins i tot alguna mort?

Massa atrafegament per a un cos tan petit

Avui Linda Blair és una veterana actriu de 64 anys que es dedica sobretot a cura d'animals abandonats, però quan va interpretar el paper que la portaria a la fama, el de la nena posseïda Regan Mac Neil, tenia tan sols 13 anys. I l'exigència física d'algunes de les escenes va ser massa, com mostra aquest vídeo de TikTok de @curiosidadesdecine en el que es veu com la noia es danya l'esquena en actuar una de les possessions:

@curiosidadesdecine Outtakes de El Exorcista (1973) que inclou el moment de la lesió d'esquena que va patir l'actriu Linda Blair. #curiosidadesdecine #cine #curiosidadesdepeliculas #peliculas #elexorcista #terror #terrorifico ♬ so original - Curiositats de Cinema

Però aquest no va ser l'únic incident. Per exemple, durant el rodatge es va declarar un incendi a l'habitatge en el qual rodaven, que es va cremar sencer... tret de l'habitació de la nena posseïda. I hi va haver una sèrie de morts que van enfosquir l'èxit del film: dos dels actors van morir abans de l'estrena, i precisament els seus personatges morien a la pel·lícula. I un dels tècnics va ser assassinat.

Altres incidents, per sort, no van acabar de forma tan tràgica. Per exemple, l'actriu Ellen Burstyn, que donava vida a la mare de la nena posseïda, va caure accidentalment quan es va trencar l'arnès que la subjectava. Segons el crític de cinema Joaquín Vallet, els crits que se senten en la versió original d'aquesta escena, són els que va proferir ella en estavellar-se contra el terra de veritat.

Aquest i altres incidents han donat peu a diverses teories de maleïdisme, però com sempre passa amb aquestes coses, buscant ja connexions una miqueta més forçades. O potser no? Per exemple, que morissin l'avi de Linda Blair, o el germà de Max Von Sydow, que feia de pare Lankester, sens dubte van ser desafortunades coincidències.

Aquest tipus de pel·lícules maleïdes, en les quals ha ocorregut quelcom tràgic, i que a més són de temàtica sobrenatural, sempre acaben generant aquest tipus de teories. Un altre bon exemple és El Corb, la pel·lícula que protagonitzava Brandon Lee (el fill de Bruce Lee), que va morir accidentalment en una escena de tiroteig. Els tècnics, que per falta de pressupost no podien comprar bales de foguejament, van comprar munició real i li treien el projectil per fer-les inofensives. Però en una escena se'ls en va colar per error una de les no desmuntades, que va travessar l'abdomen de Lee en ser disparada.

De vegades, els accidents passen, també en les pel·lícules. Encara bo que Linda Blair només es va emportar un mal d'esquena!