El director de cinema William Friedkin ha mort aquest dilluns als 87 anys a Los Angeles, segons ha informat la seva dona i la productora Sherry Lansing. Nascut a Chicago (1935), entre les seves pel·lícules destaquen L'exorcista, The Boys in the Band The French Connection, amb la qual va guanyar un Òscar el 1971. Al llarg de la seva trajectòria, també s'ha endut altres guardons i nominacions en cites tan importants com els Globus d'Or, i festivals com Cannes, Locarno, Sitges i Venècia. 

🎥 El lloc on trobar l'escala de 'El Exorcista' que no pots deixar de visitar si estàs de vacances
 

📽️ Això és el que va passar en el rodatge de l'Exorcista i que ningú no s'esperava, l'actriu va acabar plorant
 

La carrera de Friedkin va començar l'any 1962, treballant a la televisió amb sèries com Alfred Hithcock presenta (1965). Més endavant, va dirigir la seva primera pel·lícula, Good Times (1967), un musical protagonitzat per Cher i Sonny Bono. El 1971 va saltar a la fama amb The French Connection, una pel·lícula de suspens que va guanyar cinc premis Òscar, entre els quals el guardó de Millor Director. Dos anys més tard dirigiria l'obra mestra del cinema de terror i la més exitosa de la seva carrera: L'exorcistaAmb aquest llargmetratge basat en la novel·la de William Peter Blatty, Friedkin es va fer conegut entre el públic. La pel·lícula va estar nominada a deu premis Òscar, tot i ser de terror, dels quals va guanyar-ne dos. 

El fracàs de Friedkin

Després dels èxits al principi de la dècada dels 70, la carrera de Friedkin es va anar estancant, i el 1977 va fer el projecte que seria el seu gran fracàs a Hollywood: Sorcerer, un remake de la pel·lícula Le Salaire de la peur de Henri-Georges Clouzot que no va aconseguir una bona taquilla. Entre els seus darrers èxits per a la gran pantalla hi ha Jade (1995), amb David Caruso i Linda Fiorentino, Rules of Engagement (2000), interpretada per Samuel L. Jackson, Tommy Lee Jones, Guy Pearce i Ben Kingsley, Bug (2006), amb Ashley Judd, i Killer Joe (2011), protagonitzada per Matthew McConaughey i Emile Hirsch.