L'advocat, degà i jurista Josep Joan Pintó i Ruiz va morir diumenge, tal com explica l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas.

Doctor en Dret, Pintó va ser membre del 1979 al 1991 de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya. També va ser president de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, des d'on va defensar i impulsar el dret català. L'any 1982 va ser nomenat president de la Caixa de Barcelona, en un moment en què era l'onzena entitat financera d'Espanya. Aquesta entitat va fusionar-se l'any 1990 amb la Caixa de Pensions i Pintó va compartir la presidència de l'entitat fusionada juntament amb Joan Antoni Samaranch fins a l'any 1992.

Més endavant Pintó va ser vicepresident de La Caixa i president de l'Obra Social de La Caixa. L'any 1991 va ingressar a la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres i el 1999 va rebre la Creu de Sant Jordi. També va ser President de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis, President del Consell d'Administració d'Autopistes de Catalunya, vocal del Patronat de l'Institut Cerdà i del Consell d'Administració de Fecsa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat