TEA

L’autisme és una alteració del neurodesenvolupament que es manifesta de forma diferent en les persones. S’estima que entre 7 i 10 persones de cada 1000 tenen un trastorn de l’espectre autista.

Es pot identificar en la primera infància.

La precocitat en la detecció i l’atenció són claus pel seu bon pronòstic i inclusió.

Persisteix al llarg de la vida i els cal suport en totes les etapes, també en la integració laboral.

L’autisme és una manera diferent de percebre el món. Obrim els ulls a l’autisme!

Més informació a: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/a/autisme/autisme/

 

Animals companyia

Si tenim un animal de companyia hem de conèixer els deures i normatives: Abans de tenir un animal, cal pensar-s’ho bé. Són éssers vius que necessiten dedicació i estima.

L’abandonament d’un animal està prohibit i es considera una infracció greu o molt greu. Sobretot és obligatori identificar-los amb un microxip que han d’implantar

els veterinaris i censar-los a l’ajuntament del municipi on viuen. Catalunya és un país avançat en la protecció dels animals.

Evitar que es perdin i que els abandonin, ens beneficia a tots. Recorda, xipa’l i censa’l!*

Troba més informació a gencat.cat o trucant al 012.

 

Surt de recerca

Passar-s’ho bé ja és científicament possible. Descobriu les estrelles amb sopars astronòmics, perseguiu petjades de dinosaures, o viatgeu en un raig de llum.
Al web de la campanya Surt de recerca per Catalunya trobareu activitats de tot tipus per gaudir la recerca en família.
Per a més informació consulteu el web: surtderecercapercatalunya.cat

 

Conducció i meteo

Les inclemències meteorològiques dificulten la conducció i és molt important extremar al màxim les precaucions. En cas de pluja cal reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat entre vehicles, atès que la calçada està mullada i augmenta el risc d'accident.

Amb neu o gel a la calçada cal conduir amb suavitat, no frenar bruscament, augmentar la distància de seguretat, seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles i portar les cadenes per si són necessàries.

Si conduïu amb  boira cal moderar la velocitat, augmentar la distància de frenada i no avançar si no és necessari. A més, cal utilitzar almenys els llums d'encreuament i els llums antiboira davanters, els posteriors només en cas de boira molt espessa perquè enlluernen.

En el cas de vent s’ha de reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle. En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.

Més informació a: transit.gencat.cat