Panorama meteorològic desastrós amb una dorsal anticiclònica que tindrà corda per a molts dies a Catalunya i bona part del continent. Les borrasques són cada vegada més profundes a l'Atlàntic per l'arribada de la tardor, però de moment no apunten cap a casa nostra. De fet, tindrem un temps estiuenc a principis de la tardor amb calor, sol i ni rastre de pluja com a mínim els pròxims set dies. En el següent vídeo calculem fins quan s'allargarà la calor, t'expliquem què és la ciclogènesi explosiva que s'està formant a la vora d'Irlanda i veiem imatges impactants de les tempestes de Grècia: 

 

Front exhaust de cirrus

La predicció del temps és capritxosa i ens porta una cua de front desgastadíssima que només transportarà bandes de núvols alts translúcids. Boirines a l'interior a trenc d'alba, sol al matí en conjunt i cel enteranyinat a la tarda amb cirrus que podrien ser ataronjats i fotogènics per la posta de sol. No plourà enlloc. El vent bufarà feblement en general amb algunes ràfegues moderades de marinada al nord de la Costa Central i sud de la Costa Brava. La temperatura pujarà lleugerament i es podran assolir els 30ºC a Ponent i la Catalunya Central. De totes maneres, no guardeu els jerseis i la màniga llarga, que farà falta a primera hora del matí per sortir de casa, quan encara farà fresqueta.

El dia de la marmota

Setmana 100% anticiclònica, assolellada i monòtona. Cada jornada serà el dia de la marmota i l'estancament atmosfèric i la manca d'estímuls borrascosos faran que el sol sigui l'únic protagonista. La visibilitat anirà empitjorant i la contaminació augmentarà a les grans ciutats per l'escassa ventilació i barreja de masses d'aire, intenteu fer ús del transport públic en la mesura del possible. La temperatura pujarà el cap de setmana per un reforçament de l'anticicló i l'ambient serà estiuenc amb màximes de 30ºC a 35ºC a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya i tornaran les nits tropicals a la costa.