Després de 12 dies seguits amb tempestes, aquest divendres vam tenir la traca final amb tempestes violentes, festivals de llamps i trons, abundants calamarsades i fins i tot més d'una supercèl·lula tempestuosa. Aquest cap de setmana gaudim d'un temps més plàcid i tranquil, tot i així alguns ruixats sovintejaran algunes comarques del Pirineu. Dilluns, però, la inestabilitat tornarà a guanyar protagonisme. Les temperatures tendiran a pujar però sense grans calorades a la vista. En parlem de tot plegat al següent vídeo:

 

Diumenge amb una mica de tot 

Diumenge amb núvols baixos i boirines al sud del litoral, que fins i tot podrien deixar algun plugim. A la resta cel amb algunes bandes de núvols alts i prims. Al migdia creixeran nuvolades al Pirineu que descarregant algun ruixat i tempestes de tarda, preferentment al sector oriental, sobretot entre el nord del Ripollès i l'Alta garrotxa. L'ambient serà suau, tranquil, plàcid, agradable,... amb unes temperatures a l'alça que festejaran els 30ºC al Pla de Lleida.

Arriba l'estiu?

Dilluns un solc tornarà a fer augmentar la inestabilitat a Catalunya amb ruixats matiners a qualsevol indret del territori. A la tarda tongada de tempestes amb calamarsa concentrades a tot l'àmbit pirinenc, a les comarques de la Catalunya Central i a l'interior del quadrant nord-est. La temperatura baixarà i dimarts ens llevarem amb un ambient més fresc i algunes boirines. Però els termòmetres de seguida tornaran a pujar. Això sí, res exagerat, no preveiem grans calorades estiuenques.