El temps del dia de Sant Jordi vindrà marcat pel fred amb moltes estones de sol però també amb ruixats i tempestes sorpresa que provocaran corredisses en alguns pobles i ciutats. Les baixes temperatures amb gelades al Pirineu i, puntualment, en algunes zones de l'interior, amenacen alguns conreus. La previsió del temps anuncia un fort canvi que aquesta setmana ens obligarà a obrir els paraigües a tot Catalunya amb tronades localment molt fortes i acompanyades de calamarsa o pedra. Xavi Freixes t'explica tots els detalls de la predicció meteorològica en aquest vídeo:

 

Sant Jordi amb temps traïdor: ruixats i tempestes sorpresa

El dia de Sant Jordi tindrem moltes estones de sol i, en general, no plourà a les comarques de Lleida ni a les Terres de l'Ebre. Atenció, però, perquè els xàfecs i les tronades irregulars i de curta durada sí que ens sorprendran a les comarques de Barcelona, a l'interior i sud de les de Girona i al Pirineu. amb una cota de neu que anirà pujant des dels 700 fins als 1.000 metres a mesura que avanci el dia. No és impossible alguna gotellada sorpresa al nord de les comarques de Tarragona. Els ruixats seran més probables a partir del migdia i durant la tarda però no descartem que ja se n'escapi algun durant el matí, sobretot a la costa de Barcelona. No plourà de manera continuada i tindrem força clarianes a la majoria de comarques. Les precipitacions seran de curta durada i poden reaparèixer durant el dia. Tramuntana i mestral als dos extrems del país. Ambient fred amb gelades al Pirineu. A l'interior les mínimes oscil·laran entre els zero i els tres o quatre graus positius però no descartem alguna glaçada en alguns conreus. La nit-matinada de dimarts a dimecres podria ser una mica més freda i haurem d'estar especialment pendents de possibles danys en algunes zones agrícoles. Dimecres farà sol a tot Catalunya amb temperatures màximes una mica més altes. A la tarda els núvols alts enterboliran el sol a la meitat oest del país.

L'abril acabarà amb pluges generals

El proper dijous augmentarà la inestabilitat amb el creixement de moltes nuvolades que, a partir del migdia i durant la tarda, deixaran ruixats i tempestes irregulars a qualsevol punt del país. Les precipitacions seran més generals i continuades a la nit. La cota de neu oscil·larà entre els 1.500 i els 1.800 metres. Possibles tronades amb pedregades i ambient fred. Divendres plourà a les comarques de Lleida, Terres de l'Ebre i a la Catalunya Central. Nevarà al Pirineu per damunt dels 2.000 metres. Els xàfecs seran més dèbils i dispersos a la costa i prelitoral de Barcelona i Girona on tindrem més estones de sol. El proper cap de setmana es presenta inestable amb precipitacions a tot el país que seran més abundants i continuades dissabte. Diumenge la inestabilitat compartirà protagonisme amb algunes estones de sol però que ningú es refiï de les clarianes perquè, de cop i volta, haurem d'obrir els paraigües. La cota de neu oscil·larà entre els 1.800 i els 2.000 metres. Les pluges podrien ser especialment abundants a Catalunya els propers dilluns i dimarts, 29 i 30 d'abril. ElNacional.cat actualitza la previsió del temps cada dia, al voltant de les vuit del vespre.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.