El temporal té les hores comptades però els problemes a Catalunya no s'acaben. La previsió del temps anuncia sorpreses en forma de neu a cotes molt baixes per a les properes hores. El fred serà l'altre gran protagonista amb un temporal marítim que va a la baixa. Ara bé, la neu acumulada en moltes comarques provoca seriosos mal de caps als habitants d'algunes zones que, amb un sentiment d'impotència brutal, demanen ajuda a l'administració perquè netegin la neu i puguin reprendre la vida normal. "La carretera pels turistes, neta però als veïns, que ens donin pel c..", és una de les queixes dels veïns del Montseny que se senten deixats de la mà de Déu. T'ho expliquem en aquest vídeo on també us posem al dia del fort canvi de temps previst per aquest cap de setmana:

 

 

🦉 Les òlibes anuncien un canvi radical de temps per aquest cap de setmana a Catalunya. T'ho expliquem en un vídeo que pots veure clicant aquest enllaç

 

Nevarà a 200 metres

Aquest dijous el sol guanyarà la batalla als núvols a moltes comarques catalanes. Això, però, no passarà a tot arreu perquè, a estones, els núvols encara seran abundants al nord-est del país amb alguna precipitació de caràcter dèbil i dispers. Atenció perquè pot nevar per damunt dels 200 metres a l'Empordà i zones pròximes. Aquesta vegada, però, les nevades seran totalment anecdòtiques. De manera aïllada també poden caure quatre volves de neu en altres zones del nord-est i sobretot al Pirineu Oriental. Farà més fred, sobretot de nit i matinada. El temporal marítim va clarament a la baixa. Divendres farà sol a tot Catalunya amb boires de matinada a l'interior que es dissiparan ràpidament.

Quin temps farà aquest mes de febrer a Catalunya?

El cap de setmana es presenta assolellat a tots els pobles i ciutats del país, sense cap excepció. Boires a primera hora a l'interior però escamparan al cap de poca estona. Temperatures clarament més altes durant el dia i, per tant, farà un temps ideal per esquiar (i més després de la nevada d'aquesta setmana) o per fer calçotades. Les nits es mantindran força fredes. La previsió del temps a llarg termini indica, per desgràcia, un mes de febrer molt sec a tot Catalunya. L'anticicló serà el gran protagonista del que queda de febrer i, per tant, no plourà ni nevarà. Només tindrem alguna petita i curta tongada d'inestabilitat. Per exemple, dimecres de la setmana que ve, 15 de febrer, podrien caure quatre gotes. Les temperatures, tot i que tindrem alguns alts i baixos, seran suaus per l'època de l'any. Tot apunta, per tant, que molt aviat veurem florir els ametllers a tot el país.

Barcelona, xàfecs dispersos mar endins / Foto: Alfons Puertas
Xàfecs dispersos just davant la costa de Barcelona / Foto: Alfons Puertas