La forta nevada provoca molts problemes i atenció perquè els Bombers i els Mossos d'Esquadra ja han hagut de rescatar diversos vehicles atrapats a la carretera. La neu ha caigut a cotes inferiors als 400 metres (neva, per exemple, a Gandesa, a només 370 metres) i comparteix protagonisme amb un duríssim temporal marítim amb onades que han superat els 12 metres d'alçària a Begur. Fred hivernal a tot Catalunya i atenció a la previsió del temps per a les properes hores. T'expliquem totes les novetats en aquest vídeo on també pots veure imatges del temporal:

 

Fortes nevades i problemes a les carreteres

Neu a moltes comarques en cotes més baixes del que alguns s'esperaven. Gruixos d'entre cinc i deu centímetres en moltes zones i gairebé un metre de neu al Puig Sesolles. La neu tenyeix de blanc molts pobles i ciutats del país i atenció, sobretot, a la carretera. No sortiu de casa sense les cadenes i sense rodes d'hivern perquè la situació és complicada en molts trams de la xarxa viària catalana. Tot seguit pots veure imatges del temporal que afecta gran part de Catalunya:

Dimecres amb sorpreses

Aquest dimecres es presenta mig ennuvolat a tot Catalunya amb precipitacions de caràcter dèbil i dispers a la costa i al prelitoral. Tindrem estones de sol i durant gran part del dia no plourà ni nevarà. Amb el pas de les hores la inestabilitat anirà guanyant terreny i, a partir de la tarda, els xàfecs seran més abundants. Res a veure, però, amb els que han caigut les últimes hores. La cota de neu voltarà els 650 metres però atenció perquè, a la nit, baixarà fins els 350 metres a l'Empordà, la Garrotxa i al Pla de l'Estany. La matinada de dijous poden caure enfarinades sorpresa en diverses zones. Dijous quedaran restes d'inestabilitat a les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre. A gran part del país, però, guanyaran terreny les estones de sol. Ambient fred.

Quin temps farà el cap de setmana?

A partir de divendres i de cara al cap de setmana farà sol a tot Catalunya amb boires de matinada a l'interior que es dissiparan ràpidament. Les temperatures mínimes tocaran fons la matinada de divendres amb fortes gelades. Ara bé, divendres al migdia les temperatures iniciaran una pujada que notarem, sobretot, durant el cap de setmana amb un ambient diürn força suau.