Dimarts ha vingut amb un fort canvi de temps que s'ha notat a tot el territori: les tempestes han esclatat des de primera hora i sense treva, acompanyades de temps violent. Al matí han descarregat amb molta intensitat a zones Tarragonès i Baix Penedès, i també en aquesta zona ho tornaven a fer a primera hora de la tarda, junt amb punts de l'interior i Ponent de Catalunya. Dimecres es presenta com una de les jornades amb temps més complicat d'aquesta setmana, amb fortes tempestes desplaçant-se des de primera hora del matí per la costa catalana, fins a tronades al nord i centre del territori català a partir del migdia. T'expliquem tots els detalls de la previsió meteorològica al següent vídeo:
 

 

Les tempestes encara seran més fortes

Dimarts ha començat amb un impressionant nucli convectiu format davant la costa del Baix Camp. Les tronades i pedregades que han afectat les comarques de la costa Daurada han deixat moltes complicacions: carreteres com l'AP-7 han quedat col·lapsades per la falta de visibilitat entre Tarragona i Creixell, generant fins a 10 km de retenció. El Camp de Tarragona ha quedat molt afectat per la pedra, que en molts casos, agafava per sorpresa.
 

 

Les complicacions també han arribat per mar: els banyistes de la platja de Miami Beach han pogut presenciar una mànega marina. L'alteració marítima ha sigut molt forta i junt amb l'activitat elèctrica, ha obligat a pujar banderes vermelles i prohibir el bany.
 

 

 

A la tarda, les tempestes, que arribaven amb aigua, pedra, i també amb fortes ventades han deixat destrosses al Segrià. S'han superat els 50 km/h i han afectat zones fruiteres a les Terres de Lleida

Dimecres, la situació encara s'embolica més: es tornaran a formar tempestes de bon matí davant la costa de Tarragona, segurament, amb més mànegues marines i pedregades. Es tornaran a desplaçar cap al nord resseguint la costa i aquesta vegada sí que arribaran al litoral central. Tronades que arrancaran del Tarragonès i es desplaçaran al Garraf, Baix Llobregat i Barcelonès a mig matí. A partir del migdia, la perillositat es trasllada a la zona nord-oriental: els ruixats seran intensos al Ripollès, Garrotxa i fins i tot a zones més properes a la costa, com el Gironès o el Baix Penedès. El risc de la situació per dimecres obliga Protecció Civil a posar en prealerta el pla INUNCAT.

 

S'ha acabat l'estiu? 

Els termòmetres tornaran a pujar. El descens de temperatura d'aquesta setmana només ha estat transitori: divendres, amb un temps més estable, el termòmetre tornarà a anar cap amunt. El responsable, el vent de ponent, que tornarà a arribar a Catalunya reescalfat i sec des del centre de la Península. No es pot parlar d'onada de calor, ni tan sols de calorada, però l'estiu es tornarà a deixar sentir el cap de setmana.