Les restes de la borrasca Oscar juntament amb una bossa d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera provocaran un canvi de temps imminent i perillós a Catalunya. La bona notícia és que regarem totes les comarques amb precipitacions que, en molts casos, deixaran més de 50 litres per metre quadrat. Les tempestes, però, localment seran massa fortes i pot pedregar provocant danys en algunes zones. Atenció perquè la previsió del temps per aquesta setmana anuncia altres novetats molt importants que us expliquem en aquest vídeo.

🥵 ALERTA: Arriba una forta i perillosa onada de calor a Catalunya: 40ºC a l'ombra i nits d'insomni

 

 

Arriben tempestes més generals, fortes i perilloses

Aquest dimarts serà el dia més inestable de la primavera astronòmica amb pluges i tempestes generals que deixaran entre 20 i 50 l/m2 a gran part del país. Les tronades poden anar acompanyades de calamarsa o pedra. Sortiu de casa amb el paraigua perquè, a mesura que avanci el dia, ràpidament s'imposaran les nuvolades amb patacs d'aigua a la majoria de pobles i ciutats. Les temperatures màximes seran entre tres i cinc graus més baixes i refrescarà durant les estones de tempesta. Dimecres el temps vindrà marcat pel sol a gairebé tot Catalunya però amb nuvolades que, durant la tarda, deixaran xàfecs i tempestes irregulars al Pirineu i al Prepirineu. També cauran xàfecs però molt més aïllats (res de pluges generals) a l'interior del país i les temperatures iniciaran una pujada.

Arriba la primera gran calorada a Catalunya

A partir de dijous la gran protagonista serà una forta pujada de les temperatures que, el proper cap de setmana, ens portarà temperatures màximes de 35ºC a Lleida, 34ºC a Tortosa i a Figueres, 33ºC a Girona i a Manresa, 32ºC a Olot i Igualada, 31ºC a la Seu d'Urgell, 29ºC a Barcelona i a Tarragona, i de 28ºC a Vielha i a Puigcerdà. Arriba, per tant, la calor de ple estiu a tot Catalunya amb nits tropicals. Farà sol tant dijous com divendres i també el proper cap de setmana. Sembla que, per sort, la propera setmana podrien reaparèixer els xàfecs de tarda a moltes comarques tot i que no seran tan generals com els que tenim aquests dies. ElNacional.cat us mantindrà puntualment informats de qualsevol novetat en la previsió del temps.