Una perillosa tongada d'aiguats i tempestes està a punt d'arribar a Catalunya. Atenció perquè la inestabilitat que ja tenim a sobre serà molt més forta i acusada els propers dies amb festivals de llamps i trons, i pedregades en moltes comarques. Aquest cap de setmana, però, els paraigües compartiran protagonisme amb les tovalloles per anar a la platja perquè també tindrem moltes estones de sol amb calor i una acusada sensació de xafogor. Tot això acabarà espetegant amb una traca final de fortíssimes precipitacions que, per sort, regaran tot Catalunya però que, localment, poden provocar alguns danys perquè seran massa intenses i pot pedregar. Si vols saber quan plourà al teu poble o ciutat, no et perdis la previsió del temps en aquest vídeo.

🔴 ALERTA: Una DANA, a punt de deixar aiguats que provocaran inundacions i danys a Catalunya

 

 

Matí assolellat i tarda amb patacs d'aigua

Aquest dissabte farà sol i molta calor però també tindrem tempestes. Al matí farà temps de platja però ràpidament creixeran nuvolades que, durant la tarda, deixaran xàfecs i fortes tronades a les comarques de Girona i al nord de Barcelona, sobretot en punt del Ripollès, Garrotxa, la Selva, Alt i el Baix Empordà, Pla de l'Estany, Gironès, Osona, Berguedà, Lluçanès, Moianès, Bages i al Vallès Oriental. En aquestes comarques hi poden caure més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora, segons un avís del Servei Meteorològic de Catalunya. Al vespre les tempestes també arribaran a les comarques de Lleida. Atenció, també, perquè les tempestes, en alguns casos, aniran acompanyades de calamarsa o pedra. Aquest dissabte serà molt càlid i xafogós amb màximes de 32ºC a Lleida i a Tortosa, 27ºC a Girona i 25ºC tant a Barcelona com a Tarragona.

Avís fortes tempestes i pedregades dissabte, 10 de juny Meteocat
Alerta per fortes tempestes i pedregades aquest dissabte, 10 de juny / Meteocat

Diumenge, temps traïdor

Diumenge farà sol durant el matí però les nuvolades s'imposaran a la majoria de comarques a partir del migdia. A la tarda, cauran xàfecs i tronades molt fortes a tot l'interior. A la costa, en canvi, en molts casos no hi caurà ni una gota en tot el cap de setmana. Continuarà fent molta calor amb una sensació de xafogor molt acusada i amb nits tropicals al litoral. La temperatura de l'aigua del mar ronda els 20ºC però ja arriba als 22ºC a les platges de la Costa Daurada.

Traca final de perilloses tempestes

El proper dilluns començarà amb sol i molta calor però, a la tarda, cauran tempestes a l'oest del país i al Pirineu. La inestabilitat més acusada afectarà de ple Catalunya el proper dimarts, 13 de juny, amb pluges i tronades generals i molt fortes. També caurà calamarsa o pedra i afluixarà la calor. Alerta, doncs, el proper dimarts perquè la probabilitat d'aiguats serà gairebé general. Per sort regarem tot Catalunya però, localment, la intensitat de les precipitacions i les pedregades podrien provocar alguns danys. Dimecres a la tarda tornaran els ruixats i les tempestes a l'interior però el temps s'estabilitzarà a partir de dijous amb molt de sol i una fortíssima pujada de les temperatures.