Si els trons matiners de la Diada us han despertat, heu de saber que és només el preludi d'un petit canvi de temps que arribarà dimarts amb noves dosis de tempestes, xàfecs i calamarsades. Sense tenir a la vora grans borrasques o fronts actius, l'arribada d'una mica d'aire fred en altura serà suficient per a fabricar monstruoses nuvolades que descarregaran precipitacions intenses tot i que de distribució irregular. Per tant, els ruixats de dimarts seran una loteria i podria ploure fortament en alguns pobles, mentre que en altres veïns quedin al marge. El canvi de temps serà un vist i no vist i no s'hauria d'allargar gaires dies més, tot i que no farà net els pròxims dies i persistirà el temps insegur. Ho expliquem tot plegat al següent vídeo:

 

Tongada de tempestes, però no a tot arreu: On i quan?

La predicció del temps ens porta un canvi de temps fugaç patrocinat per l'aire fred en altura. Calma tensa durant el matí amb el cel variable i canviant, però en principi aguantarà a la major part del territori, tret d'algun ruixat prematur força localitzat. A partir de la tarda, la inestabilitat anirà augmentant, el cel carregant-se i començaran a desfilar les primeres tempestes a les comarques de Tarragona i Lleida, puntualment podran ser rabioses, acompanyades de calamarsa, llamps, trons i fortes ventades i no es descarten aiguats torrencials. De cara al vespre i la nit, les precipitacions podrien estendre's a moltes comarques, també de Barcelona i Girona. El vent bufarà feblement en conjunt amb el permís d'algunes ratxes agressives fruit de les tempestes. La temperatura quedarà una mica més frenada, però no s'espera cap refrescada contundent. Ambient rúfol i poca calor: regust de tardor allà on plogui i el cel quedi tapat.

Atmosfera remoguda: No farà net la resta de setmana

Malgrat que dimecres disminuirà la inestabilitat, l'atmosfera no farà net i plourà cada dia amb comptagotes fins al cap de setmana. Anem a pams. Dimecres al matí encara es podria escapar algun ruixat o pluja a la Costa Central sota un cel gris. A la tarda, les precipitacions es traslladaran al Pirineu i les comarques de Girona, localment amb tempesta. Dijous serà el clàssic dia de sol al matí i núvols d'evolució al migdia i la tarda, però només plourà a punts del Pirineu i muntanya. Divendres estem pendents de l'arribada d'una borrasca més activa, que tornaria a entrar per Portugal, i que podria injectar una tongada de precipitacions extenses a bona part del Principat entre divendres i dissabte. Escenari encara per confirmar depenent del moviment i trajectòria que agafi la pertorbació. La temperatura no es mourà i es mantindrà l'ambient de finals d'estiu amb lleugera caloreta al migdia i nits força agradables.