Un canvi sobtat de temps està a punt d'afectar Catalunya amb pluges i tempestes que poden ser fortes. Prepareu els paraigües perquè arribaran de cop. Atenció també a la previsió del temps per als propers dies perquè passarem de la calor al fred i s'esperen noves tongades de pluja i neu. Quin temps farà el cap de setmana? T'expliquem totes les novetats d'última hora en la previsió del temps en aquest vídeo.

🦆 Els ànecs mandarins anuncien un fort canvi de temps: pluges, tempestes i pedregades

 

 

Tempestes i alguna pedregada

Arriben fortes tempestes amb festivals de llamps i trons i, localment, acompanyades de calamarsa o pedra. Cauran sobretot a l'interior, a les Terres de l'Ebre i al Pirineu. També plourà però ho farà de manera més dèbil i dispersa a Barcelona i Girona. Aquest dijous al matí encara tindrem clarianes a moltes comarques però, al migdia i a la tarda, plourà a les comarques de Lleida i al sud del país. En general i per desgràcia esperem poca aigua però atenció perquè hi ha condicions favorables a la formació de tempestes i, en aquest cas, poden ser fortes. A última hora de la tarda i al vespre, les precipitacions arribaran, també, a Barcelona i a Girona però, en aquest cas, seran febles i anecdòtiques. En alguns pobles d'aquestes zones probablement no hi caurà ni una gota. Les temperatures seran una mica més baixes però no farà fred. Només refrescarà transitòriament als llocs on descarreguin fortes tempestes. La cota de neu voltarà els 1.800 metres.

Rècords de calor

Divendres farà sol a gran part del país tot i la presència de núvols prims. Al matí encara nevarà al Pirineu de Lleida per damunt dels 1.600 metres. El vent de ponent bufarà amb força i les temperatures diürnes iniciaran una clara pujada que serà especialment marcada el proper dissabte. Justament el cap de setmana vindrà marcat per la calor amb temperatures clarament superiors a les habituals per l'època de l'any. Alerta perquè, dissabte, el vent de ponent dispararà les màximes a la costa i no descartem que, puntualment, s'arribi als 30ºC de màxima al litoral de Barcelona i Tarragona. Per tant, podríem tenir un cap de setmana amb rècords de calor tenint en compte que encara som a la primera quinzena del mes de març. Dissabte caurà algun xàfec al Pirineu de Lleida que només serà de neu a les cotes més altes. Diumenge també farà sol amb núvols prims i amb temperatures de plena primavera.

Més pluges, tempestes i patacada de les temperatures

La setmana que ve arrencarà amb forts canvis de temps a la vista! Dilluns, a partir del migdia i sobretot durant la tarda, cauran xàfecs sorpresa a qualsevol punt del país, preferentment a l'oest i al Pirineu. Les temperatures iniciaran una baixada però encara no farà gens de fred. Nevarà al Pirineu per damunt dels 1.500 metres. Les precipitacions del proper dilluns seran dèbils i disperses. Dimarts, a primeríssima hora, pot caure algun xàfec a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Durant el dia, però, dominaran les estones de sol amb vent del nord-oest que serà cada vegada més fort. Nevarà al Pirineu on la cota baixarà fins els 1.200 metres (i potser fins els 1.000 metres a la cara nord, és a dir a la Val d'Aran, nord del Pallars Sobirà, de l'Alta Ribagorça i al Principat d'Andorra). Dimarts a la tarda cauran xàfecs i tempestes irregulars a les comarques de Barcelona i Girona. Atenció perquè el proper dimarts les temperatures cauran en picat i farà un fred que pelarà. En poques hores passarem de la calor anormal per un mes de març al fred d'hivern. Molta precaució amb els constipats! ElNacional.cat actualitzarà la previsió del temps i us avançarà qualsevol novetat que presentin els mapes.