La previsió del temps ve carregada de novetats amb possibles sorpreses de neu a curt termini i amb pluja i vent pel Pont de la Puríssima. Val a dir que les nevades fora de les muntanyes seran fenòmens testimonials i difícilment la neu agafarà a terra, ni punt de comparació amb les grans nevades d'Alemanya i el centre d'Europa. El temps es complicarà al mig del Pont de la Puríssima amb una borrasca atlàntica activa que deixarà pluges i vent a moltes comarques i més neu al Pirineu, us expliquem tots els detalls que necessiteu saber en el següent vídeo... i no us perdeu les diferents reaccions de persones i animals davant la neu, les comentem al final del programa:

 

Neu, ruixats i sol: una mica de tot

Dilluns de matinada entrarà una massa de núvols que deixarà el fred captiu a les valls del Pirineu i als pobles i ciutats de l'interior amb una cota de neu baixa. Entre les 4h a les 9h es podrien escapar precipitacions dèbils i intermitents a les comarques de Lleida i la Catalunya Central amb una cota de neu al voltant dels 800 a 900 metres. La neu podria donar la sorpresa a trenc d'alba al quadrant nord-oest i la gent de Lleida podríeu veure nevar en alguns llocs com El Pont de Suert, la vall de Boí, la Vall Fosca i a les valls altes del Pallars Sobirà. Neu testimonial. Els núvols marxaran cap a l'est i a mig matí s'imposarà el sol a bona part del territori. No serà fins a la tarda i la nit quan arribaran nous intervals de núvols per l'oest amb alguns ruixats al Pirineu occidental a una cota de neu més alta i a la mitjanit cap al nord-est de Catalunya. El vent bufarà feblement i s'enfortirà el sud-oest o garbí a la Costa Brava. La temperatura pujarà a la nit per la cobertura de núvols i no s'esperen gelades, a diferència de diumenge. De totes maneres, l'ambient encara serà fred o fresc.

Pont de la Puríssima inestable

La inestabilitat anirà de menys a més durant el Pont i s'haurà d'obrir el paraigua a moltes comarques. Dimecres començarem el Pont amb tranquil·litat i un cel variable per núvols passatgers, però de moment sense pluja. Dijous estarem a la part prefrontal d'una borrasca atlàntica força activa i arribaran els primers canvis de temps amb un cel ennuvolat, plugims intermitents a les comarques de Lleida i poca neu, ja que la cota pujarà notablement. A més, s'enfortirà el vent de garbí o llebeig a la Costa Brava i la temperatura farà una pujada de ràbia. El dia més complicat de la setmana podria ser divendres amb ruixats i pluges a moltes comarques, vent de mestral al terç sud i una baixada de la temperatura al final del dia que reactivarà les nevades a cotes baixes del Pirineu. El temps anirà millorant ràpidament el cap de setmana amb només algunes nevades al vessant nord del Pirineu, més clarianes a la resta i un ambient fred com pertoca per les dates.