Que no us agafi per sorpresa el nou canvi de temps de dilluns i dimarts, la inestabilitat encara no ha dit l'última paraula i ens té preparats unes 48 hores tenses amb ruixats, calamarsades, nevades i ventades violentes. Una configuració hivernal en tota regla, tot i que el fred serà el normal, sense parlar de fredorades. En les pròximes hores passaran moltes coses i cada zona de Catalunya rebrà la seva dosis particular de fenòmens meteorològics. Voleu saber quin temps farà al vostre poble i ciutat? T'ho expliquem fil per randa al següent vídeo:

 

Ruixats a moltes comarques

Dilluns començarem l'última setmana de febrer amb un temps inestable i ventós. Pluges inconnexes al nord-est durant el matí i alguna nevada feble al Pirineu que contrastarà amb el sol de les comarques del sud de Lleida i Tarragona. A partir del migdia creixeran nuvolades entre les comarques de Girona i Barcelona i es formaran xàfecs erràtics amb alguna tempesta, calamarsada o fins i tot pedregada violenta. Sembla que el límit fronterer de les precipitacions seria del riu Llobregat cap al nord, agafeu el paraigua en aquestes zones. A la tarda també arribaran alguns ruixats al vessant sud del Pirineu o al Prepirineu i cap als Ports. Vent fort del nord-oest o mestral al terç sud de Catalunya amb ràfegues que fregaran els 100 km/h, un aperitiu de les ventades que tindrem dimarts i dimecres. La temperatura pujarà lleugerament, però sense disparar-se i l'ambient serà fred.

La gran nevada al Pirineu, a punt

Estem a les portes de la nevada més grossa del que portem d'hivern al Pirineu i no perquè sigui una situació extraordinària, sinó per demèrit d'un hivern poc reconeixible i descafeïnat. Dimarts es podrien acumular entre 50 a 100 centímetres de neu nova a la cara nord del Pirineu. La nevada intensa també saltarà al vessant sud i fins i tot s'escaparan precipitacions disperses a la meitat est. Vent de tramuntana i mestral molt forts amb ratxes agressives superiors als 100 km/h. Dimecres no farà net del tot i encara podria ploure al cap de Creus i l'Albera, poca cosa. A la resta s'obriran clarianes i encara bufarà intensament el vent del nord. La tramuntana podria activar el torb i la borrufa al Pirineu: condicions adverses a l'alta muntanya, precaució! Dijous de transició amb algun ruixat al Pirineu occidental en espera d'un cap de setmana amb pas de fronts i temps insegur, però sense cap ploguda abundant a la vista ni entrada freda.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.