Arriba un fort canvi de temps a Catalunya amb pluges, tempestes, neu al Pirineu, ventades i una fortíssima baixada de les temperatures. Atenció perquè el panorama meteorològic està a punt de fer un canvi radical i, de cop i volta, semblarà que siguem a l'hivern. Quan arribarà la borrasca que ens farà obrir els paraigües a la majoria de pobles i ciutats? Quin dia haurem de sortir abrigats amb gorros, bufandes i abrics? Quin temps farà el proper cap de setmana? T'expliquem totes les novetats que presenten els últims mapes del temps en aquest vídeo:

 

Dimecres amb un temps rúfol i fred a Barcelona

Aquest dimecres els núvols seran abundants a la costa de Barcelona on cauran quatre gotes mal comptades durant la primera meitat del dia. Els núvols també taparan el cel en punts de la Selva, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Garraf. En totes aquestes zones cauran plugims dispersos. A gran part de Catalunya el cel estarà mig ennuvolat amb boires matinals que reduiran la visibilitat en carreteres interiors. A la tarda s'obriran clarianes al litoral però augmentaran els núvols a les comarques de Ponent on, a última hora del dia, podria caure alguna pluja dèbil, sobretot a la cara sud del Pirineu. Les temperatures, en general, no presentaran gaires canvis però seran més baixes a la costa de Barcelona degut a les estones de cel tapat.

Cel rogenc a Lleida Foto Olga Freixes
Espectacular sortida de sol amb el cel rogenc a la ciutat de Lleida on, aquesta vegada, anuncia pluja i vent / Foto: Olga Freixes

Pluges, tempestes, neu i fred hivernal

Dijous arriba el front que deixarà pluges i tempestes a gran part de Catalunya. Al matí encara tindrem estones de sol amb algunes boires però, a partir del migdia i durant la tarda, començarà a ploure a les comarques de Lleida. A mesura que avanci la tarda i de cara al vespre i a la nit les pluges arribaran a gairebé tot arreu. Les menys importants cauran a les comarques de Girona i a la costa i prelitoral de Barcelona. Vent fort del sud-oest i mar alterat. Només nevarà a les cotes més altes del Pirineu. Atenció, però, perquè dijous a la nit el vent girarà a component nord i nord-oest i les temperatures cauran en picat. La cota de neu baixarà fins els 1.400 metres la matinada de divendres i, a mesura que avanci el dia, acabarà nevant per damunt dels 1.200 metres o, fins i tot, una mica per sota a la Val d'Aran i zones pròximes. Divendres seran notícia el fred hivernal i les fortíssimes ratxes de tramuntana i mestral. Farà sol a gran part del país excepte al Pirineu on continuarà nevant i podrien caure gotellades irregulars i de curta durada a les comarques de Barcelona i Girona.

Quin temps farà el cap de setmana?

El cap de setmana farà un fred que pelarà. Dissabte encara farà vent però anirà perdent força, sobretot de cara a diumenge. Això farà que la nit de dissabte a diumenge les temperatures caiguin en picat a tot el país. Dissabte farà sol excepte a la cara nord del Pirineu on tindrem estones de cel tapat amb alguna feble nevada i no descartem algun xàfec sorpresa a la costa de Barcelona. Diumenge el cel estarà ras a la majoria de comarques i ens despertarem amb temperatures sota zero a tot arreu excepte a la costa i en punts del prelitoral. Intervals de núvols poc importants al Pirineu. Els núvols només seran abundants en punts de la costa central on no és impossible que s'hi escapin quatre gotes.