Tota la comunitat científica es troba en alerta en aquests moments gràcies a un vídeo que demostra que la fusió nuclear està molt més avançada del que crèiem.
Si ets un aficionat a la tecnologia i, per descomptat, al que representa la fusió nuclear. Necessites mirar aquesta notícia!
Produeixen energia neta des del Regne Unit
L'institut conegut com a Join European Torus (JET), situat a prop d'Oxford, al Regne Unit, són notícies en demostrar que van aconseguir generar l'energia més gran sostinguda de la història a partir de la fusió d'àtoms.
En el vídeo es pot observar a 59 megajoules generar energia durant uns cinc segons. Això dobla, i per molt, el rècord que hi havia fins al moment respecte a aquest tipus de tecnologia (el 1997).
🥳Record-breaking 59 megajoules of sustained fusion energy at world-leading UKAEA's Joint European Torus (JET) facility. Video shows the record pulse in action. Full story https://t.co/iShCGwlV9Y #FusionIsComing #FusionEnergy #STEM #fusion @FusionInCloseUp @iterorg @beisgovuk pic.twitter.com/ancKMaY1V2
— UK Atomic Energy Authority (@UKAEAofficial) February 9, 2022
Pot ser que algú que no conegui del tema no entengui gaire bé d'això, però ho expliquem de forma molt senzilla: Això és un gran pas perquè els éssers humans puguin crear energia il·limitada de les estrelles d'una forma controlada.
El millor de tot, és que hi ha manera de testificar aquest moment que pot tenir un impacte grandíssim per a la humanitat, ja que dins del reactor que va generar l'energia, hi havia una càmera que va gravar tot el procés, alguna cosa realment atractiu.
L'energia de fusió serà el futur
Segons el cap d'Operacions del laboratori del reactor de l'Autoritat d'Energia Atòmica del Regne Unit, aquest experiment fet per JET ens apropa a l'energia de fusió.
Això ens demostra que ara els éssers humans serem capaços de crear petites estrelles per generar energia. Les temperatures dins del reactor són fins a 10 vegades més grans que les del nucli del sol, la qual cosa significa que supera els 100 milions de graus centígrads.
ITER (un reactor als Països Baixos)
La notícia en la comunitat científica va esclatar, la qual cosa va atreure l'atenció de la Universitat Tecnològica d'Eindhoven, que no van participar en la investigació del JET, però també treballen en el disseny d'un reactor de fusió similar anomenat Stellarator.
D'alguna manera, sembla que cada vegada ens trobem més a la porta de l'energia neta i sostenible al món.