WeTransfer és un servei de transferència de fitxers a Internet que serveix per a facilitar l'enviament d'arxius grans. La companyia va néixer a Amsterdam el 2009 de la mà de Rinke Visser, Bas Beerens i Nalden. El concepte, simple però brillant en la seva concepció, implica facilitar l'enviament d'arxius massa pesats per a compartir-los per correu electrònic. Com funciona WeTransfer? D'on neix la idea?

La història del seu naixement és curiosa. Tot va arrencar el 2008 quan el pare de Nalden, un dels socis fundadors, li enviava tantes fotos del seu vaixell al seu fill que a aquest se li va ocórrer la idea de crear un servei perquè el seu pare pogués compartir imatges pesades de manera senzilla.

Inicialment va ser un servei gratuït i encara que continua mantenint aquest perfil, des de 2012 també ofereixen un pla Pro que permet als seus usuaris enviar arxius més pesats, els dona més capacitat d'emmagatzemament o els permet, entre altres avantatges, protegir els arxius que enviaran amb una contrasenya.

01 wetransfer

Com s'utilitza WeTransfer?

Encara que WeTransfer no és l'únic servei per compartir arxius basat en el núvol (alternatives com Dropbox o Box són tan robustes i eficaces com l'opció holandesa) sí que és un dels més senzills d'utilitzar. La màxima que els seus creadors es van imposar en crear-la (que pogués utilitzar-la fins i tot el seu pare) no ha perdut valor després de tretze anys.

El primer avantatge de WeTransfer respecte a altres solucions l'adverteixes tot just obrir el seu web: no necessites crear un compte per començar a fer servir el servei. I aquest avantatge s'aplica també a l'usuari que rebrà els teus arxius. Ningú no necessita un compte de WeTransfer per utilitzar WeTransfer.

Primer de tot, per començar a enviar arxius només has d'entrar al web del servei https://wetransfer.com i decidir si vols utilitzar el pla gratuït o el prèmium (en següents paràgrafs t'expliquem els avantatges que ofereix cada opció) Si optes per l'opció gratuïta prem al botó 'Dona't d'alta' per avançar en el procés.

A continuació, el web et mostrarà la porta d'entrada al sistema. A la part esquerra de la pantalla veuràs un formulari rectangular amb uns quants camps clau que has d'omplir per enviar el material. El més important d'ells es diu 'Pujar arxius' i prement adjuntar l'arxiu que desitgis enviar. Aquí pots seleccionar també una carpeta que tinguis guardada al teu disc dur.

En la resta de camps bàsics has d'incloure el teu correu electrònic, al qual arribarà una notificació quan facis l'enviament i quan la persona a qui l'hi has enviat el descarregui, i el correu del destinatari. A més, pots posar-li un títol i comentaris a l'arxiu que enviïs.

02 wetransfer

Veuràs que en aquest formulari apareixen difuminades diferents opcions per configurar la caducitat de l'enviament o per afegir-li una contrasenya, però les veus precisament així perquè només estan disponibles per a les versions de pagament.

Una vegada completat el formulari dona-li el botó 'Enviar'. Llavors accediràs a una pantalla prèvia en la qual WeTransfer et demanarà que verifiquis el teu correu electrònic mitjançant un codi que rebràs en el teu correu electrònic.

Quan confirmis el teu correu l'arxiu començarà a pujar-se al sistema. Quan el marcador de percentatge arribi al 100% hauràs enviat el teu arxiu i rebràs un missatge indicant que l'email de transferència ha estat enviat i que els arxius que has enviat podran descarregar-se durant 7 dies. A més, t'oferirà l'opció d'enviar repetir el procés amb un altre arxiu.

04 wetransfer

Com enviar documents amb un enllaç de Wetransfer

Una opció molt interessant i que no tothom coneix apareix punxant als tres puntets que tanquen el formulari al costat del botó enviar. Fent clic en ells podràs modificar les opcions d'enviament. Si deixes les que venen per defecte enviaràs l'arxiu per correu electrònic, però també pots generar un enllaç de descàrrega. Aquest enllaç podràs compartir-lo, per exemple, en aplicacions de missatgeria com WhatsApp o Telegram o en espais com Teams o Zoom.

03 wetransfer

Recorda que WeTransfer no permet eliminar arxius que hagis enviat utilitzant la versió gratuïta del servei. Si t'equivoques tan sols tens dues opcions: parar la transferència abans que es completi la pujada de l'arxiu o esperar pacientment que caduqui després de set dies.

Per què va lent el servei de WeTransfer?

WeTransfer presumeix d'usabilitat i rapidesa, però hi ha alguns factors externs que poden empobrir la teva experiència amb el servei. El principal de tots és que la teva connexió a Internet sigui de mala qualitat especialment referent a la velocitat de pujada de dades.

Si la teva velocitat de pujada és lenta també pot ser que tinguis activat algun tallafoc o determinades extensions de navegador com els bloquejadors d'anuncis. Prova de desactivar-los abans de realitzar un enviament per millorar la velocitat d'aquest.

WeTransfer també alerta als seus usuaris que el seu servei pot patir minves en la qualitat quan es veu afectat per programes antivirus com Avast, Bitdefender o ESET. Els que utilitzen Webshield, com Avast, poden bloquejar el servei.

Com enviar arxius des del mòbil

WeTransfer està dissenyada per funcionar a qualsevol navegador de sobretaula i mòbil, però també compte amb una app per a dispositius mòbils anomenada 'Collect'. Aquesta solució permet compartir arxius amb altres persones a qualsevol dispositiu Android o iOS, però també idees o altres documents utilitzant panells col·laboratius o privats.

Avantatges de crear un compte gratuït

Qualsevol pot utilitzar WeTransfer sense haver de crear un compte tant per enviar com per rebre arxius|, però donar-se d'alta en el sistema ofereix algun avantatge. La principal és la de no haver de verificar el teu correu electrònic cada vegada que enviïs un arxiu.

05 wetransfer

Un altre avantatge de tenir un compte gratuït que et pot treure d'un conflicte és l'opció d'eliminar transferència. Això no és possible en la versió gratuïta sense registre però sí en els comptes gratuïts registrats posant-te en contacte amb el seu servei tècnic.

Quines diferències tenen les versions gratuïtes i de pagament?

L'opció gratuïta del servei et permet enviar fins a 2 GB de contingut fins i tot a 3 destinataris alhora i quan la facis servir has de tenir en compte que les transferències caducaran al cap d'una setmana. Quan s'aproximi el dia de venciment, el sistema en notifica per correu tant al remitent com al destinatari de l'arxiu.

L'opció de pagament més barata, WeTransfer Pro, ofereix als seus clients la possibilitat d'enviar i rebre arxius fins a un límit de 200 GB, 1 Tera d'emmagatzemament per persona pagant una quota de 12 euros al mes.

L'últim esglaó en la gamma de serveis de WeTransfer correspon a l'opció Prèmium que per 23 euros al mes et deixa enviar i rebre arxius sense límit de mida. A més ofereix emmagatzemament il·limitat.

Les versions de pagament ofereixen a més, avantatges molt interessants per a les marques, ja que permeten, per exemple, crear una pàgina de WeTransfer personalitzada perquè els clients puguin veure el teu logo i la teva url única en el moment de la descàrrega. Una altra característica interessant del compte Prèmium és la capacitat perquè el receptor pugui visualitzar arxius i comentar-los abans de descarregar-los.

A més, podràs fer un únic enviament per a 50 persones de manera simultània o gaudir de l'autenticació de dos factors (2FA) per reforçar la seguretat del teu compte.