Als Estats Units el tenen clar: els consumidors han de saber d'on procedeixen els aliments que compren i, per això, etiquetaran tota la carn (i també els ous) procedents d'animals nascuts, criats i processats al país identificant-los com Made in USA. El canvi és important, perquè fins ara es podia etiquetar així també tot el que únicament es processava allà

 
BT COOL Beef Label
 

Victòria dels ramaders nord-americans

La decisió de l'Executiu que lidera Joe Biden implica una victòria de les associacions de ramaders nord-americans, que fan dècades que manifesten que la normativa anterior perjudicava els seus interessos. Ara, amb les normes revisades, les etiquetes Product of USA i Made in USA ja no valen per a un filet empaquetat als Estats Units i procedent, per exemple, d'una vaca espanyola sacrificada a Mèxic.

beef product of utilitza label
 

Noves normes

Amb el canvi, Biden dona la raó als agricultors i ramaders nord-americans, que consideren, com explica el portaveu de l'Associació de Ramaders dels Estats Units Justin Tupper que "Si posa Made in USA, llavors ha de procedir de bestiar que només ha conegut terra nord-americà. Els consumidors tenen dret a saber d'on són procedents els seus aliments, i punt". Més clar, aigua. Alguns haurien de prendre nota.