Les tecnologies de realitat virtual i realitat augmentada, a més de centrar les inversions de les empreses, comencen ja a protagonitzar projectes concrets que impliquen a grans noms de sectors estratègics com les telecomunicacions i l'esport. En aquest cas, els qui s'han unit són Telefónica i l'Atlètic de Madrid, que plantegen units un projecte pilot de realitat augmentada que permetrà gaudir de manera simultània d'un partit des de diferents perspectives.

1509980840 265776 1509981235 album gran

 

Tablets i ulleres de realitat virtual

Així, la tecnologia 5G i la realitat virtual es combinen perquè l'espectador, sempre que disposi d'una tablet o unes ulleres de Realitat Virtual (en concret s'ha seleccionat el model Meta Quest Pro) pot gaudir d'imatges captades en temps real per càmeres 360è distribuïdes per diferents punts del camp. D'aquesta manera, es podrà adoptar, per exemple, la perspectiva de la porteria nord, la del túnel dels vestidors, la de la sala de control de realització o la de la grada de mitjans. En tot moment, estaran a disposició dels aficionats escenes prerasclaves que recullen moments com aquell en el qual els futbolistes s'enfunden a les samarretes, s'anuncia l'alineació mitjançant un espectacle de llums o es gaudeix de l'ambient que es va viure a les grades durant el partit en el qual el club va celebrar els seus 120 anys.

meta

 

Desafiaments

Amb tot el desafiament més gran rau a aconseguir que els espectadors que gaudeixin d'aquest nou sistema de visualització puguin veure i sentir les jugades al mateix temps que succeeixen. De moment, el que s'ha aconseguit és un delay mínim (500 mil·lisegons) en l'enviament des de la càmera 360è i el seu tractament en cloud i la visualització amb les ulleres. Per descomptat, s'utilitza el 5G i, amb el sistema, es gaudeix de perspectives inèdites. Sabeu perquè servirà segur? Perquè les entrades siguin encara més cares.