No ens enganyem: quan Cupra va irrompre al mercat de l'automòbil el 2018, fa ja un lustre, pocs creien que una marca espanyola de cotxes, que si no són esportius, sí que tenen l'esperit que converteix aquests models en objecte de desig, podia tenir futur. Avui, cinc anys més tard, la realitat ha demostrat just el contrari i la ferma aposta de Volkswagen per aquest segell i el tebi suport que rep Seat (és de les poques grans marques europees sense cotxes elèctrics al seu catàleg) fa que sigui Cupra i no Seat la marca espanyola del grup Volkswagen més ben valorada dins i fora de les nostres fronteres. Amb tot, el seu logotip, continua sent una incògnita per a molts. Què és aquest símbol i per què té aquest color?

Cupra
 

En realitat, només són dues lletres

El logotip, i així ho afirma al seu web el grup Seat, són tan sols dues lletres c entrecreuades, però, això sí, amb un traç singular que evoca els símbols d'antics clans o tribus. Amb això, expliquen, es pretén vincular la marca a l'"instint, la determinació, el coratge i la passió" de les, assenyalen des de la marca "civilitzacions tribals", perquè Cupra vol que els qui elegeixin un dels seus cotxes siguin alguna cosa tal que això: un grup escollit unit per llaços que van més enllà del gust. Fins allà, compten des de Cupra, el significat de la primera lletra c. La segona, assenyalen, representa "l'estil, l'esportivitat i la bellesa" i el conjunt s'uneix en un logotip que vol ser una senya d'identitat "com si d'un tatuatge es tractés" que serà present als cotxes, els accessoris, el marxandatge i els esdeveniments i competicions en els quals Cupra prengui part.

I el color?

L'elecció del color és molt més senzilla: Cupra, fonèticament, evoca el nom d'un metall, el coure, tant en el nostre idioma com en anglès. El coure, alhora, es vincula a antigues civilitzacions que el van utilitzar com a matèria primera base de les seves metal·lúrgies i, alhora, és també un metall indispensable avui dia que és present en l'arquitectura, les telecomunicacions, els sistemes electrònics i fins i tot als dispositius d'energies renovables. Déu n'hi do.