Amb l'estiu a tocar, són molts els telèfons mòbils que s'espatllen, es mullen o es perden amb tant viatge, canvi de costums i la relaxació lògica que suposa l'arribada del descans merescut. Així mateix, a més d'aquells que es veuen obligats a canviar de terminal, són molts els que esperen a setembre, un mes en què Apple presenta i posa a la venda els seus nous models d'iPhone.

No sempre pot saber-se com seran els nous dispositius de la companyia de Cupertino, però a poc a poc al llarg de l'any es van filtrant algunes dades que tractarem de resumir perquè tots els usuaris habituals d'iPhone se'n vagin de vacances saben més coses sobre el que els espera a la tornada de l'estiu.

iPhone XI?

No se sap com es dirà el nou dispositiu telefònic d'Apple però el més lògic és que després del iPhone X, el pròxim sigui el iPhone XI o iPhone 11, si es decideixen a abandonar els números llatins en favor de la numeració habitual fins a 2017.

Pantalles

En tot cas, més enllà de la nomenclatura, on sembla que no hi haurà gaires canvis serà en la mida dels dispositius. Segons prediuen els experts, els actuals iPhone XR (6,1 polzades), XS (5,8) i XS Max (6,5) mantindrien intactes les mesures en els equivalents de 2019. En quant al tipus de pantalles, s'optaria per una línia continuista dotant als models successors dels XS i XS Max de la tecnologia OLED i per al substitut del XR es continuaria apostant per l'LCD, que és més econòmic. On sí que sembla que hi podria haver novetats és en la gruix dels terminals, que els augmentaria fins a mig mil·límetre a fi de donar cabuda a un maquinari més potent.

Nous xips

En quant als processadors, els fabulosos xips A12 Bionic de 7 nanòmetres serien substituïts per la seva evolució, els A13, que haurien de servir per millorar el rendiment dels iPhone davant de la seva exigència més important.

Càmeres

S'han vist ja fins i tot prototips de fundes per als nous iPhone que mostren l'arribada pràcticament segura de les càmeres posteriors de triple lent per als dos models de més alta gamma. Tanmateix, per al cas del substitut del XR la càmera continuaria sent de doble lent (teleobjectiu i gran angular). Les tres lents dels successors dels XS i XS Max anirien inserits en un quadrat que formarien un triangle entre les lents.

La incorporació de les tres lents seria de gran ajuda per poder detectar millor objectes en tres dimensions per als casos de realitat augmentada i de la mateixa manera augmentaria la capacitat de zoom òptic i milloraria la qualitat d'imatge en situacions de llum escassa.

Es parla també que els nous models tindrien un nou un notch una mica més reduït i que la càmera frontal passaria dels 7 megapíxels actuals a, possiblement, 12. Tots aquests canvis a les càmeres obligarien que les noves bateries dels iPhone tinguessin una capacitat més gran perquè l'ús d'aquests no es ressentís amb la introducció de les millors en el maquinari.

Un wifi millorat

Tot apunta que un dels grans avenços tindrà a veure amb la connectivitat. El wifi serà més ràpid a causa d'incorporació de la nova tecnologia wifi 6.

A més, es dona per fet que els nous models tinguin una nova funció de càrrega sense fil de doble sentit que farà possible que els telèfons carreguin altres smartphones o dispositius com els nous auriculars AirPods 2.

Mentre arriba el setembre, t'oferim en aquest article uns senzills consells que pots dur a terme si vols que el teu iPhone gaudeixi d'un millor rendiment.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat