El creuament de declaracions entre els presidents de Tesla i Facebook ha fet créixer la tensió entre les dues empreses, que mostren posicions totalment oposades respecte el futur de la intel·ligència articial.

Per una banda, Mark Zuckerberg, CEO de Facebook, afirma que “és optimista respecte la intel·ligència artificial”, i que “en cinc o déu anys veurem les importants millores que aconseguirà per a les nostres vides”.

Per altra banda, Elon Musk, CEO de Tesla, defensa que la intel·ligència artificial representa “una amenaça a la existència de la nostra civilització”, afegint que “fins que la gent no vegi robots pel carrer matant a gent no entendrà els perills de la intel·ligència artificial”.

Fruit del posicionament de Musk davant aquest fenomen, Zuckerberg va emetre dissabte passat un vídeo en directe a Facebook, en el que va referir-se indirectament al CEO de Tesla al parlar sobre que “les persones amb una visió tan negativa tracten sempre d’exposar casos apocalíptics”.

A més, Zuckerberg va relacionar la intel·ligència artificial amb el món de l’automoció, on Tesla és un referent, afirmant que “els accidents de trànsit són una de les causes principals de mortalitat i si la intel·ligència artificial pot remeiar-ho serà una millora increïble”.

Com a conseqüència d’aquest creuament de declaracions, varis usuaris a Twitter se’n van fer ressò, i Musk, CEO de Tesla, va respondre a una de les piulades revelant: "He parlat amb en Mark (Zukerberg) sobre això (la intel·ligència artificial). La seva comprensió del tema és limitada".