Les investigacions científiques cada vegada són més extenses i per això podem trobar informació i dades sobre la forma en com vivien els nostres avantpassats.

Des de la Universitat de Tel Aviv han trobat maneres de confirmar que la domesticació de l'arbre de l'Olivera existeix des de fa milers d'anys, una cosa rara per dir veritat.

Quin va ser el descobriment?

Un estudi fet per la Universitat Hebrea i també la Universitat de Tel Aviv va mostrar que la domesticació de l'arbre fruiter de l'olivera es va generar fa uns 7.000 anys. No hi ha un registre plasmat en paper o alguna cosa per l'estil, però si van analitzar restes de carbó vegetal per determinar aquesta informació

Una investigació feta en el jaciment calcolític de Tez Zaf a la vall del Jordà va permetre als investigadors conèixer que, dins del mateix, jeuen restes de carbó vegetal.

És important assenyalar que la investigació assegura que no hi havia forma que hi hagués a la Vall del Jordà una planta d'olivera creixent de forma natural, la qual cosa indica que aquestes restes no només compten amb més de 7.000 anys allà, sinó que a més va ser plantat intencionalment en aquesta regió.

Vall del Jordà
Vall del Jordà

Opinió dels experts

Les troballes fetes van ser reportades a la revista Scientific Reports, tanmateix, la investigació va estar a càrrec de la Dra Dafna Langgut del Departament d'Arqueologia i Cultures de l'Antic Pròxim Orient i també pel professor Yosef Garfinkel del Instituto d'Arqueologia de la Universitat Hebrea.

El descobriment va ser fet pel professor, que va topar amb les restes de carbó en la seva excavació arqueològica.

"Els arbres, fins i tot quan es cremen fins a convertir-los en carbó, poden identificar-se per la seva estructura anatòmica", assegurava Dafna Langgut, això ens dona a entendre una mica més el com es pot trobar informació d'aquest tipus, després de 7.000 anys.

Segons la investigadora, es pot dir que la fusta era "el plàstic d'aquells dies" es trobava en tota mena de llocs, gràcies a la quantitat d'arbres i entorns naturals que hi havia. Per això, es pot comprendre una mica, la necessitat dels humans de conrear arbres fruiters des de fa moltíssim temps.