Potser t'ha passat alguna vegada i després hagis recordat la manera que prèviament havies triat per protegir la teva privacitat al mòbil. O no t'hagi passat mai, però tens por que un dia el pin, la contrasenya o el patró de desbloqueig se t'esborri de la memòria. Amb la quantitat de coses que portem al telèfon, no podem permetre'ns el luxe de no saber desbloquejar-lo de sobte.

Avui dia, són molts els mòbils Android que inclouen el desbloqueig facial i el lector d'empremtes dactilars, però també és cert que molts usuaris no els utilitzen i segueixen amb el pin de tota la vida, el patró de bloqueig o amb una contrasenya. Un fet que facilita, sens dubte, que un dia la memòria falli i ens puguem trobar davant d'una situació enutjosa i que ens provoqui més d'un maldecap. Tant, que tret que tinguem sort per una sèrie de circumstàncies, al final no ens quedi cap altra opció que fer que el mòbil torni al seu estat de fàbrica. És a dir, a deixar-lo buit i com si l'acabéssim de comprar en aquell moment.

De tota manera, i perquè no entrem en pànic, veurem a continuació què es pot fer per provar de salvar una situació tant compromesa com indesitjada.

Desbloqueig

Des que Google posés al mercat la versió Android 5 del seu sistema operatiu, va deixar d'utilitzar el compte de Google de l'usuari per poder recuperar el control del mòbil en el supòsit que aquest hagués oblidat el seu patró de desbloqueig o el seu pin. Això obliga que des d'aleshores, et vegis gairebé obligat  a fer un reinici de fàbrica en el cas d'oblit de la teva protecció. Però pot ser que no hagis de fer-ho si prèviament has fet algun pas en la bona direcció. Per això, abans d'haver de reiniciar el mòbil cal fixar-se en dues funcionalitats.

Google Smart Lock

Segurament, després de tots aquests anys amb el teu mòbil Android, ha sentit parlar de Google Smart Lock. Es tracta d'un sistema que Google va posar a la nostra disposició precisament amb l'arribada Android 5. Gràcies a Google Smart Lock l'usuari que ha oblidat un patró, pin o contrasenya podrà saltar-se'l si prèviament l'ha configurat. I en aquesta configuració prèvia ens permet que si hem decidit que sempre que siguem en un lloc (per exemple, casa nostra), estiguem prop d'un dispositiu de confiança (per exemple, l'ordinador) o quan detecti la nostra veu, el mòbil no ens demani la clau o el patró per desbloquejar-lo. Una opció, per tant, molt interessant.

L'eina del fabricant

A més, és habitual que els fabricants dels mòbils ofereixin una eina per al telèfon que ens deixi desbloquejar la pantalla a través de la mateixa mitjançant el navegador de l'ordinador, sempre que l'hàgim configurat per a això prèviament. En el cas de Samsung, per posar l'exemple d'una de les marques més venudes, aquesta eina es diu Find My Mobiles i està lligada a que ens donem d'alta amb el compte de Samsung.


Patrón de desbloqueig

Ets a temps

Per això, ara que encara ets a temps, perquè encara no t'has oblidat del teu pin, el teu patró o la teva contrasenya, no estaria de més que invertissis uns minuts a posar fil a l'agulla amb un dels dos mètodes citats, o amb ambdós, perquè no et quedi cap altra possibilitat que reiniciar obligatòriament el teu mòbil si et falla algun dia la memòria. I això és una cosa que a ningú no li agrada fer si no ho ha escollit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat