La multinacional nord-americana Apple ha presentat avui els seus nous models de telèfon intel·ligent, els iPhone XS i XS Max, amb una pantalla coberta per un nou tipus de vidre, protecció especial davant de líquids, i disponibles en daurat, platejat i gris. "Avui portem el iPhone X al següent nivell. Us presento el que és, de lluny, el iPhone més avançat que mai no hàgim creat", va indicar durant la presentació el conseller delegat d'Apple, Tim Cook.

El iPhone XS té una pantalla de 5,8 polzades (14,7 centímetres) amb tecnologia OLED, introduïda en els models de l'any passat i que incrementa el contrast i la brillantor respecte a les pantalles tradicionals LCD. Com ve sent habitual en els últims llançaments de iPhone, Apple també ha presentat una versió més gran d'aquest mateix telèfon, batejat iPhone XS Max, que té una pantalla de 6,5 polzades (16,5 centímetres), la més gran de la companyia fins ara.

Apple ha incrementat la mida de les pantalles sense pràcticament augmentar les dimensions dels telèfons respecte als seus predecessors, de manera que, per exemple, el iPhone XS, que té una pantalla igual de gran que el X, és en el seu conjunt un dispositiu més petit.

Entre les novetats del nou telèfon també es troben millores en la reproducció d'imatges mitjançant les tecnologies Dolby Vision i HDR10, altaveus amb més amplitud de so estèreo i un increment de la velocitat del sistema de reconeixement facial introduït l'any passat.

La protecció davant de l'aigua s'ha millorat de manera que els telèfons no s'espatllin fins i tot si cauen a la piscina i s'han fet proves amb tota mena de líquids, "fins i tot cervesa", va apuntar el vicepresident de Màrqueting de la companyia, Philip Schiller.