Es diuen Norrsken, són suecs, gestionen instal·lacions similars a Estocolm i Kigali (la capital de Ruanda) i acaben d'obrir, amb una inversió de deu milions d'euros el seu el seu tercer hub per a emprenedors i empreses emergents. La instal·lació, que es diu Norrsken House Barcelona, és, segons la fundació, "el hub més gran d'impacte i tecnologia d'Europa fins ara".

unnamed (10)
 

Solucions tecnològiques d'impacte social

Norrsken House Barcelona és una instal·lació, expliquen els seus creadors, pensada especialment per a empreses capaces de desenvolupar "solucions tecnològiques que accelerin un impacte social i mediambiental positiu". L'espai reunirà diferents actors sota un mateix sostre i ofereix oficines de primer nivell, xarxes de contactes i esdeveniments setmanals per a empreses emergents. Després d'aquesta última inauguració, Norrsken gestiona ja hubs a tres països. Són, en concret Norrsken House Stockholm (Suècia), inaugurat en 2016, i Norrsken House Kigali (Ruanda), inaugurat el 2021. Així, remarquen, qui s'instal·li a Norrsken House Barcelona podrà tenir accés a una àmplia xarxa global de més de 2.000 professionals

"A Barcelona ja hem demostrat que podem escalar idees reeixides i ser un imant per al talent emprenedor. Hem dissenyat Norrsken House Barcelona per reunir la comunitat emprenedora i d'impacte en un sol lloc. Ens esforcem per proporcionar tots el que els emprenedors d'impacte locals necessiten per prosperar", explica Marc Jordana, responsable de Norrsken House Barcelona. De moment, 67 empreses locals treballen ja allà. A més de despatxos, l'immoble inclou tallers, biblioteques silencioses, una sala de podcasting, així com un auditori de 120 places amb un escenari per a xerrades, debats i presentacions.

Sostenibilitat

Norrsken House Barcelona se situa al front martítimo, en concret situada davant l'al costat de|juntament amb l'Hotel W. De moment, està ja en servei la fase 1 i el 2024 es compta amb activar la fase 2. L'edifici, expliquen els seus responsables, s'ha vestit amb materials reciclats - moquetes, terres, sales de reunions, llums etc.- i solucions de disseny intel·ligents per reduir l'empremta mediambiental.

"Vam ser molt conscients del nostre propi impacte en aquest projecte, utilitzant materials reutilitzats i treballant amb proveïdors i fabricants locals els valors del qual i empremta també s'alineaven amb la filosofia de Norrsken", apunta Rocío Alcocer, Directora d'Operacions de Norrsken House Barcelona, que va dirigir el projecte com una col·laboració entre la Fundació Norrsken, Desigual i l'equip de disseny Somos Nido.